Getiri potansiyeli en yüksek oyuncular belirlendi

2023'te dünya çapında takımlarına potansiyel getirisi en yüksek olması beklenen oyuncular belirlendi. Borussia Dortmund'dan Jude Bellingham zirvede yer alırken Dünya Kupası'nın yıldızı Mbappe 3. sırada kaldı. 5 büyük lig dışında sadece 5 isim ilk 100'de

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES), 2023'te potansiyel transfer getirisi en yüksek oyuncuları belirledi.

Araştırmaya konu oyuncular CIES ekibi tarafından özel olarak geliştirilen istatistiksel bir modele göre belirlenerek dünya çapında tahmini en yüksek transfer değerine sahip 100 oyuncu değerlendirildi.

Futbolcuların 96'sının Avrupa'nın 5 büyük liginde forma giydiği görülürken, 5 oyuncunun Portekiz ve Hollanda liglerinden olması dikkat çekti.

Borussia Dortmund'da forma giyen İngiltere Milli Takımı oyuncusu Jude Bellingham, en değerli 100 oyuncu listesinin başında yer aldı. 

 

 

Alman temsilcisi, 19 yaşındaki Bellingham'ı transfer ederek potansiyel olarak 208 milyon euro gelir elde edebilir. 

Sözleşmesi Haziran 2025'te bitecek Bellingham, Dünya Kupası'nda çıktığı 5 maçı 1 gol ve 1 asistle tamamladı.

Bu sezon Borussia Dortmund'la tüm kulvarlarda 22 müsabakada forma giyen Büyük Britanyalı futbolcu, 9 gol, 1 asistlik katkı sundu.

Foden, vatandaşı Bellingham'ı izliyor

Manchester City'de forma giyen bir diğer İngiltere Milli Takımı oyuncusu Phil Foden, Jude Bellingham'ın en yakın takipçisi konumunda.

200 milyon 500 bin euro potansiyel getiri sağlaması beklenen Foden, Dünya Kupası'nda oynadığı 4 müsabakada 1 gol, 2 asist üretti. 

"Maviler"le sözleşmesi Haziran 2027'de sona erecek olan 22 yaşındaki Foden, takımıyla çıktığı 25 maçta 9 gol, 3 asistlik katkı verdi.

 

Kylian Mbappe-AA.jpeg
Dünya Kupası'nı finalde Arjantin'e kaybeden gol kralı Mbappe, büyük üzüntü yaşamıştı / Fotoğraf: AA

 

Dünya Kupası'nın yıldızı Mbappe, 3. sırada

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'ndaki gol kralı olarak turnuvanın yıldızları arasında yer alan Kylian Mbappe, potansiyel getiri sıralamanın 3'üncü basamağında kaldı.

190 milyon 700 bin euro değer biçilen Mbappe'nin PSG ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024'te sona eriyor.

Bu sezon ligde ve kupada 22 maça çıkan Mbappe, 20 gol, 5 asist kaydetti.

Fransız yıldız Dünya Kupası'nda ise 7 maçta 8 gole ulaşarak turnuvanın gol kralı olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yıldızlar üst sıraları takipte 

Vinicius Junior, Manchester City'den Erling Haaland ve Barcelona'dan Pedri Gonzalez ile Pablo Gavi gibi yıldızlar, potansiyel getirisi en yüksek oyuncular listesinde bu 3 ismi takip ediyor.

Real Madrid'le sözleşmesi 2024'te sona erecek Junior'un tahmini transfer getirisi 190 milyon 500 bin euro olarak hesaplandı. 

Premier Lig'in en skorer oyuncusu konumundaki Erling Haaland'ın potansiyel getirisi ise 174 milyon 900 bin euro.

Barcelona'nın genç oyuncuları Pedri için 170 milyon 200 bin, Gavi içinse 147 milyon 600 bin potansiyel transfer getirisi öngörülüyor.

En değerli 100 oyuncu listesinde ilk 10'a giren diğer isimler ise Bayern Münih'ten Jamal Musiala (145,1 milyon euro), Leipzig'den Josko Gvardiol (125,8 milyon euro) ve Real Madrid'den Federico Valverde (123,5 milyon euro).

 

 

5 büyük lig dışından sadece 5 isim ilk 100'de

Potansiyel getirisi en yük 100 oyuncu listesine Avrupa'nın 5 büyük ligi olarak kabul edilen Premier Lig, Bundesliga, La Liga, Serie A ve Ligue 1 dışında forma giyen 5 oyuncu yer aldı.

Arjantin Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda şampiyonluk sevinci yaşayan Enzo Fernandez'in Benfica'ya tahmini getirisinin 80 milyon 300 bin euro olacağı tahmin ediliyor.

Porto'dan Diogo Costa'nın 62,5 milyon, Benfica'dan Gonçalo Ramos'un ise 60,1 milyon euro potansiyel getirisi öngörülüyor.

Sporting Lizbon'da forma giyen Gonçalo Incaio için 55,9 milyon, Ajaxlı Jurrien Timber'in ise takımlarına 51,7 milyon euro kazandırması bekleniyor.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU