Ülkü Ocakları üyeleri, Sinan Ateş için pilav dağıttı: Ocaktan bağımsız bir şekilde yaptık

Buldan Ülkü Ocakları eski Başkanı Ahmet Karatosun "O hayrı düzenleyen kişilerin Buldan Ülkü Ocakları yönetiminde görevi yok. Biz bireysel olarak çevremizden 50-100 TL para toplayarak tamamen ocaktan bağımsız bir şekilde yaptık" dedi

Fotoğraf: Twitter @AnkaraKadro

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in suikast sonucu öldürülmesi, MHP Genel Merkezi’nin konuyla ilgili açıklama yapmaması, ülkücüler arasında ayrılık olduğu iddialarına sebep oldu.

Bu tartışmalar devam ederken Buldan Ülkü Ocakları üyeleri, Sinan Ateş için pilav dağıttı. Buna dair fotoğrafların sosyal medyada paylaşılmasıyla Buldan Ülkü Ocakları Teşkilatı’nın toplu olarak istifa ettiği iddiası ortaya atıldı.

Gazete Duvar'dan Mükerrem Yollu'nun haberine göre; Buldan Ülkü Ocakları sosyal medya hesabından istifaları yalanlarken, pilav dağıtımını düzenleyen Ülkü Ocakları üyeleri, yönetimden bağımsız etkinliği düzenlediklerini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ülkü Ocakları BaşkanıLiderimizin emrindeyiz

Buldan Ülkü Ocakları Başkanı Ferhat Tolgay, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada konuyla ilgili “Çeşitli FETÖ'cü sosyal medya ve haber sayfalarında hakkımızda yapılan iftira haberlere itibar edilmemelidir. Buldan Ülkü Ocakları Başkanı ve yönetimi olarak görevimizin başında Liderimizin emrindeyiz” dedi.

Buldan Ülkü Ocakları, düzenlenen pilav dağıtımıyla ilgili açıklama yapmadı. Pilav dağıtımı sırasında üzerinde Sinan Ateş’in olduğu bir pankart asıldı. Pankartta, “İleri adım atmayabilirsin ama zorluklar karşısında geri adım atmak yok. Düşersin tökezlersin, aksarsın ama yere yatmak yok. Zalime vuramayabilirsin ama mazluma çatmak yok. Doğruyu yanlıştan ayıramadığın bir an gelebilir ama yanlışı doğruya katmak yok. Bazen, refaha çıkmaya boyun yetmeyebilir ancak eğilerek pisliğe batmak yok. Bazeni, belkisi, aması olmaz. Adam satmak yok” ifadeleri yer aldı.

"Aktif görevi olmayan, Ülkü Ocakları’na gönül vermiş kişiler, bu olayla alakalı tepkisini ortaya koydu"

Etkinliğin organizasyonunda yer alan Buldan Ülkü Ocakları eski Başkanı Ahmet Karatosun, yaşanan gelişmelerle ilgili olarak "Ben de istifa haberlerinin çıktığı o fotoğraf karesindeki insanlardan biriyim. O hayrı düzenleyen kişilerin Buldan Ülkü Ocakları yönetiminde görevi yok. Biz bireysel olarak çevremizden 50-100 TL para toplayarak tamamen ocaktan bağımsız bir şekilde yaptık. Aktif görevi olmayan, Ülkü Ocakları’na gönül vermiş kişiler, bu olayla alakalı tepkisini ortaya koydu. Sadece bir pilav hayrı yaptık herhangi bir basın açıklaması bile yapmadık. Ama olay, Buldan Ülkü Ocakları’na mal edildi" şeklinde konuştu.

Türkiye’nin her yerinde Sinan Ateş için bu gibi etkinliklerin yapıldığını söyleyen Karatosun, Nazilli ve Alaşehir’de de hayır yapıldığını belirtti. Karatosun, "Buldan’da yapılan hayrın gündem olmasının sebebi, istifa haberi ile birleştirilmesi. Bu durumdan rahatsızız. Yaptığımız hayrın arkasındayız. Biz Sinan Ateş başkanın vurulmasının ve cinayetinin aydınlatılması gerektiğini düşünüyoruz. Sesimizi de çıkardık olabildiğince. Ama sesimizi Ülkü Ocakları’ndan bağımsız bir şekilde çıkardık" ifadelerini kullandı.

 

 

Gazete Duvar

DAHA FAZLA HABER OKU