Murat Sancak'a düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili davada yeniden karar verildi

Tutuklu sanık Turgut Üney'i "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 40 yıl hapisle cezalandıran mahkeme, 3 sanığın beraatine hükmetti

Fotoğraf: Adana Demirspor

Eski Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı ve Adana Demirspor Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'a düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili 4 sanığın yargılandığı dava yeniden karara bağlandı.

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Turgut Üney ile tutuksuz sanık Zeki Yılmaz ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada son sözü sorulan sanık Üney, "Ben masumum, diyeceklerim bu kadardır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Turgut Üney'in, Murat Sancak ile şoförü İsmail Özay ve koruması Mehmet Karar'a yönelik "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 40 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Heyet, tutuksuz sanıklar Serdar Bekir Orhan, Fatih Sekman ve Zeki Yılmaz'ın beraatine karar verdi.

Davanın geçmişi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, eski Star Medya Grup Başkanı müşteki Murat Sancak'ın 20 Ağustos 2015'te saat 10.00 sıralarında koruması Mehmet Karar ve şoförü İsmail Özay ile aracıyla evinden işine gitmek üzere hareket ederken Büyükçekmece Çamlıca Caddesi TEM Otoyolu'na katılım noktasında, gri renkli sahte plakalı bir aracın müştekilerin bulunduğu araca arkadan çarptığı belirtiliyor.

Bu aracın müştekilerin bulunduğu otomobilin önüne geçerek durması üzerine durumdan şüphelenen koruma Mehmet Karar'ın silahını çekerek araçtan indiği, diğer araçtan inen sanıklar Turgut Üney ve Serdar Bekir Orhan'ın yüzleri maskeli şekilde müştekilerin bulunduğu aracın ön camına doğru ellerindeki silahlarla hedef gözeterek, çapraz şekilde ateş ettiği anlatılan iddianamede, koruma Mehmet Karar'ın karşılık vermesi üzerine bir süre çatışma yaşandığı kaydediliyor.

İddianamede, sanık Turgut Üney'in 3 kez "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs", "suç üstlendirmeye azmettirme" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından 40 yıldan 65 yıla hapis ceza talep edilmişti.

Serdar Bekir Orhan'ın 3 kez "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs", "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından 40 yıldan 63 yıla, Fatih Sekman'ın 3 kez "tasarlayarak öldürmeye azmettirme" suçundan 39 yıldan 60 yıla, Zeki Yılmaz'ın "tasarlayarak öldürmeye azmettirme" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi, Turgut Üney'i "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etmek" suçundan 33 yıl 6 ay 15 gün hapisle cezalandırırken, diğer sanıklar Fatih Sekman ve Serdar Bekir Orhan'ın "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs etmek" ve sanık Zeki Yılmaz'ın da "tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme" suçlarından beraatlerine hükmetmişti.

Yargıtay kararı bozmuştu

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, dava dosyası üzerinde yaptığı temyiz incelemesinde, olayda silahla defalarca ateş edilmesi ve araçtaki isabet yerlerini dikkate alarak cezada alt sınırdan hüküm kurulduğu ve eksik ceza tayini yapıldığını belirtmişti.

Daire, olayda kullanılan 8 kovanın da başkaca eylemlerde kullanılan boş kovanlarla uyuşup uyuşmadığının Emniyet Kriminal Müdürlüğüne sorulmadığı ve sanıklar hakkında "suç örgütü üyeliği ya da yöneticiliği" suçundan soruşturma ya da kovuşturma yapılıp yapılmadığının araştırılmadığı gerekçesiyle kararın bozulması gerektiğini bildirmişti.

Oy birliğiyle verilen karar ilamı, dava dosyasıyla birlikte yerel mahkemeye gönderilmişti.

 

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU