Akif Beki: 2022'nin en itirafçısı Külünk

"Metin Külünk; kaynakların betona gömüldüğü, elitlere aktarıldığı gerekçesiyle iktidarı, sertçe eleştirdi. İçeriden görüp görebileceği en sert eleştirilerden biriydi"

Fotoğraf: AA

Karar yazarı Akif Beki, AK Parti’nin en yetkili organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Metin Külünk’ün “2022’nin en itirafçısı olduğunu” söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beki, bugünkü köşe yazısında 2022’yi değerlendirdi. Karar yazarının Metin Külünk’le ilgili satırları şöyle:

"Yatırım düşmanlığı değilmiş meğer" başlığıyla nedenini yazmıştım. Sene ortasıydı. Sene sonunda aynı yerdeyim. AK Parti'ye, içeriden görüp görebileceği en sert eleştirilerden birini, Berat Albayrak yöneltmişti. Bakanlığa veda notundaydı. At izi ile it izinin karıştığını, Hak ile batılı ayırmanın zorlaştığını, bir bilinmeze sürüklendiğimizi belirtiyordu. İktidarı eleştirmek, şikayet etmek işte o zaman hainlik olmaktan çıkmıştı. O vakte dek hak değil, hainlikti. Yalnız, 2020'nin en itiraf gibi itirafıydı bu.

2022'ye gelince... Metin Külünk; kaynakların betona gömüldüğü, elitlere aktarıldığı gerekçesiyle iktidarı, sertçe eleştirdi. İçeriden görüp görebileceği en sert eleştirilerden biriydi. Böylece köprü, havaalanı, hastane gibi yatırımların verimliliğini, gerekliliğini ve yöntemini sorgulamayı "yatırım düşmanlığı" olmaktan çıkardı. Kaynakların doğru kullanılıp kullanılmadığının hesabını sormak, o vakte dek hak değil yatırım düşmanlığıydı. Külünk, halka değil servetine servet katan zenginlere çalıştığı için, bu düzeni değiştirmeye de çağırdı. Böylece düzenin değiştirilmesini istemenin darbecilik, ajanlık ve dış güç uşaklığı olmadığını da gösterdi. O vakte dek düzene karşı gelmek, hak değil darbecilik, ajanlık ve dış güç uşaklığıydı. Dolayısıyla Sedat Peker alınmasın, gücenmesin; 2022'nin en itirafçısı unvanı, dil hakkıyla Metin Külünk'e gidiyor.

 

Karar

DAHA FAZLA HABER OKU