Davutoğlu: 6'lı Masa'da erken seçimi konuştuk

Gelecek Partisi lideri, 6 Nisan'a kadar yapılacak bir erken seçime evet diyeceklerini bildirdi

Fotoğraf: Habertürk

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “6'lı masada erken seçimi konuştuk. 6 Nisan'a kadar evet deriz, sonrasını kabul etmeyiz” dedi.

Davutoğlu, Kübra Par'ın Habertürk’te Açık ve Net programında gazeteciler Nagehan Alçı, Kemal Öztürk ve Faruk Aksoy'un sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener’in görüşmesini değerlendiren Davutoğlu, “Açık söyleyeyim bir kaygım olsa görüşme öncesinde iki lideri arayıp da sohbet ederdim. Şu anda kaygı duyacak bir şey yok. Her ikisine güvendiğim için. Bu görüşmelerin hepsi ilişkileri daha sağlam temele oturtmak için vesile olur. Ola ki bir kriz olur, onu da aşarız. Ama öyle bir sıkıntı yok. Bizim aramızdaki her görüşme iyi geçer, bunu bilin” dedi.

“Siyaset taktik aşamalar gerçekleştirme sanatıdır”

“6'lı Masa devam etmeyecek olsa, sayın Kılıçdaroğlu ile sayın Akşener'in buluştuğu zamanda bana önümüzdeki hafta buluşmalarını teyit olarak bilgisi verilir miydi?” diye soran Davutoğlu, “Alternatif yollar denenir, ama bu masanın dağıldığı anlamına gelmez. Siyaset taktik aşamalar gerçekleştirme sanatıdır. Bizim stratejimiz var. İklim çok bozuldu, bu iklimde gül yetişmez. Çöl ikliminde gül yetiştirilmez. Türkiye çölleştirildi. Bizim büyük bir restorasyon görevimiz var. Şimdi HDP ile alınacak bir karar var. Bütün bu kararlar alınca siz taktiklerinizi değiştirebilirsiniz. Her oynatılan taşın bir sonraki, beş sonraki hamlesini görmek durumundayız. İktidar bizi bir yere hapsetmeye çalışıyor. Sayın Erdoğan ne diyor; çöktü çökecek. Yapmaya çalıştığı şey, karşı taraftaki oyun kurucuların psikolojisini bozmaya çalışıyor. Bizim de görevimiz bu psikolojinin bozulmasına izin vermemek” diye konuştu.

Davutoğlu, “6'lı masada erken seçimi konuştuk. 6 Nisan'a kadar evet deriz, sonrasını kabul etmeyiz” ifadelerini kullandı.

 

Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU