Christina Ricci: Kadınlar birbirine s***ük demeyi bırakmalı

Oyuncu yeni röportajda içselleştirilmiş kadın düşmanlığından bahsetti

(AP)

Christina Ricci modern toplumdaki "içselleştirilmiş kadın düşmanlığı" üzerine yorumlarını paylaştı ve kadınların kadınlardan bahsederken s***ük kelimesini bu kadar yaygın kullanmasına son verme çağrısı yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Son olarak yamyamlarla ilgili korku dizisi Yellowjackets ve Netflix'in Wednesday yapımlarında rol alan oyuncu, yeni bir röportajda söz konusu yorumu yaptığında 1990'larda kadın ünlülere yapılan muameleyi ve Hollywood'da kadınlar için mevcut olan rollerin yelpazesini ele alıyordu.

Bugünlerde kadınlar için rollerin daha iyi olup olmadığının sorulması üzerine 42 yaşındaki Ricci, rollerin daha iyi olduğunu fakat hâlâ başa çıkılması gereken bir "içselleştirilmiş kadın düşmanlığı" yaşandığına inandığını söyledi.

Ricci, The Guardian'a verdiği röportajda, s***ük kelimesinin kullanımının giderek artmasını örnek göstererek kadınların birbirleri için kullandıkları dile atıfta bulundu:

Birileri bana "Naber s***ük?" dediğinde, "Bana tecavüz etmeyeceksen ya da beni dövmeyeceksen lütfen bana s***ük deme" diyeceğim.

Röportajın başka bir yerinde Ricci, Netflix'in popüler dizisi Wednesday'den bahsetti. Oyuncu, Addams Ailesi (The Addams Family) filmlerinde Wednesday Addams'ı ilk canlandırığında 9 yaşındaydı.

Geçen ay Wednesday'in yıldızı Jenna Ortega, Ricci'nin Addams Ailesi performansını "kopyalamaktan" nasıl kaçındığını açıklamıştı.

Yeni röportajda Ricci, ayrıca oğlu Freddie'yi bir feminist olarak yetiştirme kararından ve gelecek yıl ikinci sezonuyla geri dönecek olan Yellowjackets'taki rolünden bahsetti.

The Independent'ın Yellowjackets'ın birinci sezonuna ilişkin incelemesini buradan okuyabilirsiniz.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU