İmamoğlu'ndan Soylu'ya: Bu tür işlere başvurması nafile, ok yaydan çıkmıştır

İBB Başkanı İmamoğlu "Bu memlekette değişim olacaktır. Zamanı şimdi. Önünde hiçbir engel tanımayan milyonlarca insan var" diye konuştu

Fotoğraf:  İBB

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, hakkında hapis cezası verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na dayanışma ziyaretinde bulundu. İki isim Saraçhane'de ortak açıklama yaptı.

İBB'ye yönelik soruşturmaya değinen İmamoğlu "Dün itibarıyla uydurma bir terör soruşturmasının savcılığa başvurma hali var. Birkaç gün önce malum bakan çıkıp 'şöyle olursa görevden almam ama şu hallerde alırım' dedi. Bu ne kibir, bu ne aymazlık?" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Dünden fersah fersah daha güçlü, kararlıyız"

İmamoğlu şöyle devam etti:

Bu dil ve bu akıl Gaziosmanpaşa'da gidip çay içecek kahvehane bulamayacak. Selam verecek adam bulamayacak. Ben milletimin vicdanını biliyorsam, o adalet yoksunu akıldan çıkan bu sözlerden sonra gelecek ile ilgili tarifim net. Ama ben hangi köye gitsem misafir olabileceğimi biliyorum. Bu tür işlere başvurması nafile, ok yaydan çıkmıştır. Bu memlekette değişim olacaktır. Zamanı şimdi. Önünde hiçbir engel tanımayan milyonlarca insan var. Aldığı bu karara otomatik olarak 'yanlıştır' diyen vicdanı yüksek bir millete sahibiz.

Yüzde 10-12 seviyesinde hırsı aklının önünde insanlar olabilir. Ama biz milletimizin yüce duygularına inanıyoruz. Milletin adaletinde karşılık bulmayan karar bizim vicdanımızda da yok hükmündedir. Biz dünden fersah fersah daha güçlü, kararlıyız. Biz buraya geldiğimiz gün ceketimizi alıp çıkacak gibi görev yapıyoruz. Birileri gibi doldurup çıkacak gibi görev yapmıyoruz. Koltuktan güç alan insanlar değiliz, o koltuğa güç katmaya gelen insanlarız.           

Kaftancıoğlu: Birlikte mücadele edeceğiz

Canan Kaftancıoğlu da şunları ifade etti:

İki kez İstanbul'u kazanan, iki kez İstanbul'un iradesini aldıktan sonra 3 yıl boyunca engellemelere rağmen her türlü hizmeti sunan ve sunmaya da devam eden CHP'li belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu'na tüm İstanbul örgütünü temsilen dayanışma ve başkanımızın yanında olduğumuzu göstermek üzere geldik. İktidardaki kötülüğün sınırı yok. Görünen o ki bundan sonra da yapacaklarının sınırı yok. Ancak hep beraber, omuz omuza bizler, 85 milyonun başından bu kötülüğü def etmek için, onlar ne yaparsa yapsınlar, onların kötülüklerinin sınırı yoksa bizlerin de azminin, kararlılığın sınırı yok. Dün gece olanlar, bize bir kez daha bu kötülüğün sonu olmadığını gösterdi. Biz biliyoruz ki, nasıl 31 Mart'ta, nasıl 23 Haziran'da inanarak, çalışarak, sandıklara ve oylara sahip çıkarak İstanbul'u halka verdiysek, bu kötülükler karşısında da aynı inançla hep birlikte mücadele edeceğiz.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU