Selçuk Bayraktar: Kızılelma'dan sonra uzayla ilgili projelerimiz var

Kızılelma ile ilgili açıklamalarda bulunan Bayraktar, "Dünya muharebe tarihinde devrim yapacak" dedi

Fotoğraf: AA

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Kızılelma isimli insansız savaş uçağı projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TRT Haber muhabiri Ahmet Akgül, Özdemir'e konuşan Bayraktar , "Yoğun bir tempoda çalışarak KIZILELMA’yı Cumhuriyetimizin 100. yılından öncesine yetiştirmeyi hedefledik ve Allah’a şükür başarıyla uçuş gerçekleşti" dedi.

Kızılelma'nın insansız hava araçlarının (İHA) geleceği olduğunu söyleyen Bayraktar, "Artık dünyada üretilen en son insanlı savaş uçaklarının olacağını konuşuyor dünya. Elbette biraz da bu teknolojinin önüne geçmesiyle mümkün. Hava savunma silahlarını, tanklarını, SİHA’ların vurmasıyla dünyada büyük bir paradigma dönüşümü yaşandıysa bu uçakların da geliştirilmesiyle birlikte yavaş yavaş 5. Nesil savaş uçaklarının devrinin bittiğini dünya anlayacak" ifadelerini kullandı.

"Uzayla ilgili projelerimiz var"

"Daha yürüyecek çok yolumuz var ama bütün gelecek burada ve bu gelecekte biz de varız diyorum" diye konuşan Bayraktar şöyle devam etti:

Türk milletinin yeni bir dünyanın kapılarını açması olarak görüyorum. Tıpkı Ergenekon gibi. Artık bu yeni dünyada biz oyun kurucu olarak varız. Onun ifadesi, hürriyetin ifadesi… Pranga vurulamamış bir medeniyetin iradesinin ifadesi. Bu anlamda bu uçuş çok kıymetliydi. Bayrak olarak bizim yapacağımız en gelişmiş İHA platformu. Havacılıkta akamete uğratılmış serüvenimizin yeniden doğuşunu gerçekleştirdikten sonra biz artık gözümüzü atmosferin de ötesinde uzaya dikmiş durumdayız. Uzayla alakalı girişimimizi kurduk. İnşallah 5-10-15 sene içinde ülkemizin bu serüvenine ciddi katkılarımız olmasını hedefliyoruz. Bu anlamda Kızılelma bir başlangıç olsa da Kızılelma'dan sonra uzayla alakalı projelerimiz var.

"Dünya muharebe tarihinde devrim yapacak"

Kızılelma'ya kısa pistli gemilere inip kalkabilme kabiliyeti kazandırılacağını söyleyen Bayraktar, "O şekilde tasarlanıyor. O kabiliyetiyle birlikte bütün bunlar yan yana koyduğunuzda büyük bir kuvvet çarpanı oluşturuyor. KIZILELMA bu kabiliyetiyle görev aldığında dünya muharebe tarihinde devrim yapacak. Bunu da tarihe not olarak düşmek isterim. Bu kabiliyetin üzerinde çalışıyoruz şu anda ama tabi daha ilk uçuş. Biliyorsunuz bütün bu teknolojiler yoğun azim ve gayretle, büyük motivasyonlarla yapılıyor. Adım adım biz buraya doğru ilerleyeceğiz ve ilerlemeye de devam edeceğiz" dedi.
 

TRT Haber

DAHA FAZLA HABER OKU