Kanye West dövmesi yaptıranlara ücretsiz sildirme imkanı

Ünlü rapçi, Elon Musk'ın yarı Çinli ve bir klon olduğunu ileri sürdü

NAAMA dövme sildirme stüdyosunda bir işlem normalde 2 bin-2 bin 500 sterlin (45-55 bin TL) tutuyor (NAAMA Studios)

Antisemitik söylemler ve Nazi sempatizanlığı içeren açıklamalarıyla tartışma yaratan Kanye West'in dövmesini sahip kişilere fırsat doğdu. Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'daki bir stüdyo, ünlü rapçiyle ilgili bir dövmeye sahip kişilere ücretsiz bir şekilde lazerle sildirme imkanı tanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'li sanatçı son dönemde verdiği röportajlar ve sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme oturdu.

West ekimde ABD Silahlı Kuvvetleri'nin kullandığı uyarı durumu DEFCON'a atıf yaparak "Yahudi halkı üzerinde 3. seviyede uyarı durumu" yazan bir mesajı Twitter'da paylaşmıştı. Bunun için özür dileyen West, Paris Moda Haftası'na "Beyazların Hayatı Önemlidir" yazan bir kıyafetle katılmıştı.

Adidas, Gap, Balenciaga JPMorgan Chase gibi pek çok ünlü şirket West'le ilişkisini noktalamıştı.

West komplo teorisyeni ABD'li sunucu Alex Jones'a perşembe verdiği röportajda Adolf Hitler ve Nazilere olan hayranlığını dile getirmişti. West'in Twitter hesabı bunun ardından "şiddete teşvik ettiği" gerekçesiyle askıya alınmıştı.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NAAMA (@naamastudios)


Londra'daki dövme sildirme stüdyosu NAAMA Studios, ücretsiz işlem şansını 15 Kasım'da duyurdu. Stüdyonun yöneticisi Briony Garbett, dünya genelinden ilgi gördüklerini söyledi:

Dövmesinden pişmanlık duyan birkaç eski hayran var gibi duruyor.

Garbett, şimdiye kadar üç kişinin Kanye West dövmesini sildirdiğini ve 10 kişinin görüşme için randevu aldığını açıkladı:

Kanye West'ten ilham aldıkları dövmelerinden utananların yardımına koşmak istedik.

Dövme sildirme stüdyosunda bir işlem normalde 2 bin-2 bin 500 sterlin tutuyor.

Hesabı kapatıldı, Elon Musk'ı hedef aldı

West, Twitter hesabı kapatıldıktan sonra sosyal medya platformunun patronu Elon Musk'ı hedef aldı. ABD'li rapçi gece Instagram'dan yaptığı paylaşımda sosyal medya platformunun patronu Musk'ın yarı Çinli ve bir klon olduğunu iddia etti:

Elon'un yarı Çinli olabileceğini düşünen tek ben miyim? Çinli bir dahiyi alın, Güney Afrikalı bir süper modelle ilişkiye sokun, alın size bir Elon. 'Bir Elon' diyorum çünkü büyük ihtimalle 10 ila 30 Elon yaptılar, bizimki de başımıza kalan ilk genetik hibrit.

Eski ABD Başkanı Barack Obama'yı da hedef tahtasına oturtan West sözlerini "Obama'yı da unutmayalım tabii. Kilisede küfürlü laflar ettiğim için kusura bakmayın ama Obama için başka ne ifade kullanılır bilmiyorum" ifadeleriyle sürdürdü.

West bu paylaşımının açıklamasında şunları yazdı:

ABD'nin müstakbel başkanı Ye, Jay-Z'nin doğum gününde, 'Balenciagagate'in tam ortasında, Mark Zuckerberg'in platformunu Elon Musk'ın çocukluk fotoğrafları hakkında toplu soruşturma başlatmak için kullanıyor. Ben buna 'her şeyin teorisi' adını veriyorum. Sorun çözüldü. Tanrı'ya şükür.

Musk ise bu açıklamalara "Bunu bir iltifat kabul ediyorum" yanıtını verdi.

West 2024'teki seçimlerde ABD başkanlığına aday olacağını açıklamıştı.

45 yaşındaki rapçi "Balenciagagate" diyerek lüks moda markası Balenciaga'nın tepki çeken reklam kampanyasına gönderme yaptı.

Lüks markanın son reklam kampanyası için çekilen fotoğraflardan birinde bir çocuk model BDSM fantezilerinde kullanılan aksesuarların giydirildiği peluş ayı şeklinde bir çanta taşıyordu.

Başka bir reklam görselinde de Balenciaga ürününün fotoğraflandığı kağıt yığınının arasında ABD Yüksek Mahkemesi'nin bir çocuk pornosu davasına dair kararının yerleştirildiği görüldü.

Balenciaga bu tepkilerin ardından reklamları geri çekti ve özür diledi.

West'in Obama hakkındaki açıklamalarıysa eski ABD Başkanı'nın, Mısır firavunu Akhenaton'un klonu olduğunu iddia eden komplo teorisine bir gönderme

 

Independent Türkçe, CNN International, Business Insider, Sputnik Türkçe

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU