Elon Musk geldi, onlar gitti: Twitter'ı terk eden ünlüler

"Genel af" ilanının ardından 12 bine yakın hesap tekrar açıldı

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın almıştı (Reuters)

Son dönemde gündeme oturan Twitter ünlüleri kaybediyor. Yıldız isimler, Elon Musk'ın satın almasından sonra sosyal medya platformunu terk ediyor.

Filistin asıllı Amerikalı model Gigi Hadid, Twitter hesabını kapattığını 5 Kasım'da bildirdi.

"Twitter gittikçe daha fazla nefret ve bağnazlık çukuru haline geliyor. Parçası olmak istediğim bir yer değil" diyen Hadid, bu durumun uzun süredir yaşandığını ancak yeni yönetimle arttığını savundu.

Hadid, Twitter'daki hayranlarından özür diledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

Burada kalamam. Twitter ne kimse için güvenli bir yer ne de zarardan çok yarar sağlayacak bir sosyal platform.

Dünyaca ünlü oyuncu Jim Carrey, geçen ayın sonunda attığı tweet'le platformdan ayrıldığını duyurdu.
 


"Hepinizi çok seviyorum" ifadesini kullanan Carrey tweet'in yanı sıra arkadaşı ve yönetmen Jimmy Hayward'la hazırladığı bir çizgi filmi paylaştı.

ABD'li şarkıcı ve DJ Moby, son paylaşımını 29 Kasım'da yaptı. Moby, Musk'ın antisemitik mim ve sahte haber paylaştığını söyledi:

Bu benim son tweet'im.. Twitter ırkçılık, antisemitizm, dezenformasyon ve ahmak alternatif sağ nefretin çöplüğü haline geldi. Gitme zamanı.


Ünlü müzik grubu The White Stripes'ın vokalist ve gitaristi olan Jack White, teknoloji milyarderinin "çok ileri gittiğini" savundu. White, 30 Kasım'da Instagram'da yaptığı açıklamada eski ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabının açılmasını eleştirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hollywood yıldızı Amber Heard'ün hesabı 1 Kasım'da kapatıldı. Musk'la bir sene süren ilişki yaşayan oyuncu, Twitter'dan ayrılışıyla ilgili bir açıklama yapmadı.

The Mandalorian'ın yıldızı Pedro Pascal da iki hafta önce açıklama yapmadan hesabını kapattı.

ABD'li oyuncu ve komedyen Whoopi Goldberg, The Wire'ın yaratıcısı David Simon, ünlü yapımcı Shonda Rhimes, popçu Sara Bareilles, R&B şarkıcısı Toni Braxton, aktörler Ken Olin ve David Dastmalchian da platforma veda eden ünlüler arasında.

12 bin hesap tekrar açıldı

Twitter'ın yeni patronu, platformdaki yasaklı hesaplar için "genel af" çıkarılacağını 25 Kasım'da duyurmuştu. Silikon Vadisi'nden haberler geçen Platformer, 62 bin yasaklı hesabın tekrar açılacağını öne sürmüştü.

Yazılımcı Travis Brown ise 30 Kasım itibarıyla yaklaşık 12 bin hesabın engelinin kaldırıldığını kaydetti. NBC kanalı, açılan hesapların bazılarının QAnon'la ilişkili olduğunu bildirdi.

ABD'de beyazların üstünlüğünü savunan aşırı sağcı Daily Stormer sitesinin kurucusu Andrew Anglin de ikinci şans verilen kişiler arasında.

Ünlü rapçi Kanye West'in 20 Kasım'da açılan hesabıysa platformun kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle iki gün önce tekrar askıya alındı.

 

Independent Türkçe, Vulture, Gizmodo, Parade, NBC

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU