Abramoviç, Boğaz'da yalı kiraladı

Yalının aylık kirasının 50 bin dolar olduğu kaydedildi

Fotoğraf: AP

Rus milyarder Roman Abramoviç'in borsa alanında yatırımlarıyla tanınan Ahmet Okumuş’un İstanbul Boğazı’nda bulunan Feyyaz Tokar Yalısı’nı kiraladığı belirtildi. 

Ekonomim gazetesinden Leyla İlhan'ın haberine göre Bosforce yönetici ortağı ve İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü (İSTEB) Başkanı Ulvi Özcan, Ahmet Okumuş’un sahip olduğu yalının yaklaşık 50 bin dolar kiralama bedeli olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yalı pazarında yabancı alımının sınırlı olduğunu, özellikle Arapların sanıldığı kadar fazla yalı almadığını ifade eden Özcan, “Katar Prensesi’nin yalı aldığı iddiaları vardı. Ancak Katar Prensesi o yalıyı almadı” dedi.

Yalıda esas müşterinin Türkler olduğunu ifade eden Özcan, ayrıca bilgi teknolojileri, finans ve enerji alanında sıçrama yapan Türklerin de alım yaptığını söyledi. Yalı alımlarında yabancının sınırlı olmasında Türkiye’nin güven endeksinde iyi bir noktada olmamasının etkili olduğunu savunan Özcan, “Dolayısıyla yabancılar alternatif yerler olan Nice, Monaco, Paris, Zurich ve Londra gibi bölgelerde alım yapıyorlar” dedi. Feyyaz Tokar Yalısı, 2012 yılında ABD’de de borsa ve finans alanında yaptığı yatırımlarla bilinen Ahmet Okumuş tarafından 25 milyon dolara alınmıştı. 

 

 

Ekonomim

 

DAHA FAZLA HABER OKU