AK Partili Şen: Gençlerin gelecek kaygısı var, ekonomide rahatlama istiyorlar

"Cumhurbaşkanlığı sistemi revize edilebilir"

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin revize edilebileceğini söyledi. Şen, muhalefetin bu konuda kapıları kapattığını ifade ederek “Kapatmasalardı her şeyi konuşurduk” şeklindeki iddiasını dile getirdi. Şen, Z kuşağına dair yaptıkları bir araştırma için de “Gelecekleri, gelecek kaygıları birinci sırada. Ekonomide rahatlama istiyorlar” dedi.

Hürriyet’ten Hande Fırat, bugünkü köşe yazısında Şen ile yaptığı görüşmeye yer verdi. Yazıdan öne çıkan satırlar şöyle:

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne yöneltilen eleştiriler? Sistemin hiç mi eksiği yok ya da revize edilmesi gereken yanları? Mustafa Şen bir süredir bu konuda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yürüttüğü çalışmalara dikkati çekti:

“- Cumhurbaşkanlığı sisteminin revize edilebileceğini söylüyoruz.

- Muhalefetin kapıları tamamen kapatma söylemi yanlış. Muhalefet kapıları kapatmasaydı her şeyi konuşurduk.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Z kuşağı anketi

AK Parti 6.5 milyon yeni seçmeni yani Z kuşağının eğilimini ve beklentileri de düzenli aralıklarla araştırıyor. Yüzde 38-39 oy oranıyla Erdoğan’ın birinci lider çıktığını söyleyen Mustafa Şen, Z kuşağının önceliklerini ise şöyle sıraladı:

“- Gelecekleri, gelecek kaygıları birinci sırada. Kendi gelecekleri ile ülkelerinin geleceğinin aynı şekilde hizalanmasını istiyorlar.

- Ekonomide rahatlama istiyorlar.

- Üçüncü meseleleri ise iş.

- Togg gençler arasında çok popüler. Ancak ‘Çok güzel de biz bunu nasıl alacağız?’ sorusunu yöneltiyorlar. İlk arabasını alacaklar için bir kampanya yapmamız gerekiyor.”

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU