Robert Kennedy'nin torunu 22 yaşında hayatını kaybetti

ABD Başkanı John F. Kennedy'nin kendisi gibi suikast sonucu ölen kardeşi, eski Senatör Robert Kennedy'nin torunu Saoirse Kennedy Hill hayatını kaybetti. ABD basını Kennedy’nin aşırı dozda uyuşturucudan ölmüş olabileceğini iddia etti

Fotoğraf: Twitter

ABD'de başkan olan ağabeyi John F. Kennedy gibi suikast sonucu ölen senatör Robert F. Kennedy'nin 22 yaşındaki torunu Saoirse Kennedy Hill hayatını kaybetti.

BBC’nin haberine göre, Massachusetts eyaletinin Hyannis Port bölgesindeki Kennedy konutundan acil servise yardım çağrısı yapıldı. Kennedy Hill kaldırıldığı Cape Cod Hastanesi’nde kurtarılamadı.

Kennedy ailesinden yapılan açıklamada, ‘Sevgili Saoirsemizin kaybıyla kalplerimiz paramparça oldu. Hayatı umut, söz ve sevgi ile doluydu’ denildi. Büyükannesi Ethel Kennedy de "Dünya bugün biraz daha az güzel." ifadesini kullandı. Aile, Saoirse Kennedy Hill'in ölüm nedeni hakkında ise bilgi vermedi.

Aşırı doz iddiası 

Kennedy Hill’in ölümüne ABD medyası da geniş yer verdi. New York Times gazetesi Boston Üniversitesinde iletişim öğrenimi gören Kennedy Hill'in geçmişte depresyon geçirdiğini yazdı. Haberde Kennedy Hill’in 2016'da okul gazetesine yazdığı "Depresyonum ortaokul yıllarımın başına dayanıyor ve hayatımın geri kalanı boyunda benimle olacak" ifadesi yer aldı.

ABD medyasında Saoirse'nin aşırı dozda uyuşturucudan ölmüş olabileceği iddia edildi.

İkisi de suikast kurbanı oldu

Eski ABD Başkanı John F. Kennedy 1963 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. ABD'de 1968 yılındaki başkanlık seçiminde Demokrat Partiden aday olan kardeşi Robert Kennedy, seçimden bir süre önce yine bir suikasta kurban gitmişti. Eski Başkan Kennedy'nin oğlu John F. Kennedy Jr. da 1999'da kullandığı özel uçağın denize düşmesi sonucu ölmüştü. Kazada, John F. Kennedy Jr'ın eşi de hayatını kaybetmişti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU