Jeff Bezos hayırseverliğin zor olduğunu söylerken eski eşi 2 milyar dolar daha bağış yaptı

Scott, pazartesi günü Medium'da "Yetersiz hizmet alan topluluklardan insanların seslerini duyurup fırsatlarını destekleyen 343 kuruluşa 1.990.800.000 dolar bağışladım" yazdı

(Reuters)

MacKenzie Scott, eski eşi Jeff Bezos'un 124 milyar dolarlık servetini dağıtmakta zorladığını açıkladığı gün, çeşitli amaçlar için 2 milyar dolara yakın devasa bağışlarda bulunduğunu duyurdu.

Scott, pazartesi günü Medium'da yayımladığı bir blog yazısında "yetersiz hizmet alan topluluklardan insanların seslerini duyurup fırsatlarını destekleyen 343 kuruluşa 1.990.800.000 dolar" bağışladığını paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Scott, bağışları ekibinin yardımıyla yaptığını belirttiği yazısında, "Seçtiğimiz fonlar, bu bağış döngüsündeki diğer kâr amacı gütmeyen kuruluşları ve onlardan önceki 1200'den fazla alıcıyı, ki bunların çoğu da fon, seçerken yaptığımız gibi; ele aldıkları konularda yaşanmış deneyime sahip ekipleri arıyor. Yakında yayımlayacağımız veritabanında bu kuruluşlar hakkında daha fazla bilgi edinebilir, kendi ekipleri tarafından sağlanan bilgileri ve kendi sözleriyle hedef tanımlarını bulabilirsiniz" diye yazdı.

Bu fonlar arasında Amerikan Engelliler Derneği (American Association of People with Disabilities), Amerika'nın Büyük Kardeşleri (Big Brothers Big Sisters of America), Freedom Prep Sözleşmeli Okulları (Freedom Prep Charter Schools) ve çok daha fazlası yer alıyor.

Duyuru, Bezos'un yeni eşi Lauren Sánchez'le birlikte CNN'e verdiği ve "bu parayı dağıtabilecek kapasiteyi oluşturduklarını" söylediği bir röportajla aynı zamana denk geldi.

Bezos, "İşin zor kısmı bunu nasıl destekli bir şekilde yapacağımızı bulmak" dedi.

Amazon'u kurmak kolay değildi. Çok sıkı çalışma ve çok akıllı takım arkadaşları gerektirdi. Ben ve Lauren da hayırseverliğin çok benzer olduğunu görüyoruz. Kolay değil. Gerçekten çok zor.

Scott'ın yaptığı son bağışların ortaya çıkması aynı zamanda New York Times'ın Amazon'un cihazlar biriminden, perakende bölümünden ve insan kaynaklarından 10 bin kadar çalışanı işten çıkarmayı planladığını aktardığı haberiyle aynı zamana denk geldi.

Boşanacaklarını açıkladıkları 2019'da Bezos'la 25 yıldır evli olan Scott, nadiren kamuoyunun karşısına çıkıp röportajlar verse de Medium sayfasında 6 ayda bir bunun gibi hayırseverliğiyle ilgili güncellemeler paylaşıyor.

Forbes'a göre, çift boşandığında, "o zamanki değeri 38,3 milyar dolar olan Amazon'un yüzde 4 hissesini" Scott'a veren bir anlaşmaya vardı.

Yayın ayrıca Bezos'un yaşamı boyunca hayırseverlik amaçları için 2,4 milyar dolardan fazla bağışta bulunduğunu, Scott'ın ise "iki yıldan biraz daha uzun süre içinde ondan 5 kat fazlasını, yani 12,8 milyar dolar bağışladığını" belirtti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU