Seçimlerde yenilen Mehmet Öz şimdi ne yapacak?

"Onu artık doktor olarak değil, bir Cumhuriyetçi olarak görüyorsunuz"

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın da desteğini alan Öz, Pensilvanya'da geçerli oyların yüzde 48,1'ini, rakibi Fetterman ise 49,5'ini kazanmıştı (Reuters)

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin Pensilvanya Senatör adayı olarak ara seçime girip yarışı kaybeden Dr. Mehmet Öz'ün, bundan sonra ne yapacağı merak ediliyor.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden Washington Post'ta (WP) yer alan analizde, Demokrat rakibi John Fetterman karşısında yarışı kaybeden Öz'ün olası kariyer yollarına dair değerlendirmelere yer verildi.

Haberde, ABD'nin prestijli eğitim kurumlarından Columbia Üniversitesi'nde uzun süre ders veren ve cerrahlık yapan Öz'ün, tıp alanına dönmesinin pek muhtemel olmadığı belirtildi. Öz, üniversitedeki kadrosundan nisanda ayrılmıştı. Columbia Üniversitesi, WP'nin yorum talebine yanıt vermedi.

Seçim kampanyasındaki verilere göre Öz, 100 milyon ila 422 milyon dolarlık servete sahip.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ara seçimlerdeki kampanyası için şahsi olarak 27 milyon dolar harcayan Öz'ün siyasete devam etmesi de olasılıklar arasında.

Öte yandan ABD'deki Muhlenberg Koleji'ne bağlı Kamuoyu Enstitüsü'nün direktörü Christopher Borick, bunun için Öz'ün öncelikle "yabancı imajını" aşması gerektiğini ama bunun epey zor olduğunu belirtti. Öz, uzun yıllar New Jersey'de yaşaması nedeniyle bazı seçmenler tarafından bir Pensilvanyalı olarak görülmüyordu. 

Borick, bu imajın Öz'ün kampanyasının en zayıf noktalarından biri olduğunu savunarak, kendisinin Pensilvanya'da birkaç yıl gönüllü projelerde yer alıp, kamuoyu nezdindeki kimliğini değiştirmeye çalışabileceğini söyledi.

Fakat 2024'te yeniden Pensilvanya Senatör adayı olarak yarışması halinde Öz, bu yıl ön seçimlerde kılpayı farkla yendiği Cumhuriyetçi Parti'den rakibi David McCormick'le yeniden karşılaşmak durumunda kalabilir.

Öz, ABD'nin ünlü televizyon şovlarından The Oprah Winfrey Show'un bünyesinde yayımladığı The Dr. Oz Show'la ün kazanmıştı. Ancak yeniden televizyonlara dönmesi de zor görünüyor.

Harvard Üniversitesi'nden Matthew Baum, Öz'ün Cumhuriyetçi kimliğinin ABD kamuoyunda doktor olarak gördüğü güveni zedelediğini savundu.
 


Medya markalarına yönetim hizmeti veren Red Seat Ventures'ın ortaklarından Christopher Balfe de şunları söyledi:

Mehmet Öz'ü artık doktor olarak düşünmüyorusunuz. Onu bir Cumhuriyetçi olarak görüyorsunuz. Bir kez Cumhuriyetçi olarak ortaya çıkarsanız bunun geri dönüşü yok. Gündüz kuşağındaki televizyon programları artık onun için bitti. Başka bir yol seçmeli.

Öte yandan Öz'ün muhafazakar kanallarda yer bulabileceği belirtildi. Kendisi Fox News'taki programlara sık sık katılmıştı.



Independent Türkçe, Washington Post, AA

DAHA FAZLA HABER OKU