Sihirbaz Elon Musk'ın peşi bırakılmıyor!

Bütün gelecek planları ve büyük siyasi ve ahlaki fikirleri henüz açığa çıkmamış bir kişiyi savunmak pervasızlık olur. Bu sadece aşırı liberallerin saçmalığına ve ikiyüzlülüğüne karşı eleştirel bir duruştur

Fotoğraf: Reuters

Tartışmalı açıklamalarıyla gündeme gelen ABD'li milyarder Elon Musk, bugün sosyal medya dünyasında büyük ve ciddi bir değişime liderlik ediyor ve bu büyük değişimin sonuçlarını tam olarak kestirmek zor.

Musk, bugün dünyada etkileşim ve kamuoyunu yönlendirmenin en ünlü adresi -tabi TikTok aklımıza geliyor ama bu başka bir konu- Twitter'ı satın aldı.

Hepimizin bildiği üzere Twitter platformu cinsiyet değişimlerini, çevresel konuları kutsallaştırmayı, petrol ve gazı şeytanlaştırmayı, kaosu körüklemeyi, otoriteleri baltalamayı ve bunun gibi bilindik gündemleri içeren 'itikadın' destekçilerinden yani aşırı liberal güçler tarafından dünyaya yayılmak istenen eğilimlerin ve fikirlerin alıcısı/ihracatçısıydı.

Bu 'itikata' kim karşı çıkarsa sosyal medya topraklarından sürülüyor. Kim olursa olsun bu durum değişmez.

Eski ABD Başkanı Donald Trump bile Obamacı akım ve daha sonra Joe Biden ile siyasi rekabetinin zirvesinde Twitter cennetinden kovuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yıllar önce en prestijli Batı üniversitelerinden birinden mezun olan, Arap ülkelerinde ve dışında kamu ve özel sektörde çalışan kıvrak zekalı bir arkadaşımdan duyduğum bir söz aklıma geldi.

Bu arkadaşım Twitter yönetimi Trump'ı platformdan çıkardığında, bu adımın tarihin uzun bir süre üzerinde duracağı en tehlikeli dönüşümlerden biri olduğunu ve daha sonra duyacağımız büyük yankılara sebep olacağını söylemişti.

Öyle de oldu… Trump ve Obamacı aşırı liberal görüşlere karşı çıkan herkes Twitter ülkesinden sürgün edildi.

Bu tutum, Elon Musk'ın Twitter'ın kontrolünü eline alması ve ardından yeni itikatın fanatiklerinden olan Obama şahinlerini Twitter'daki liderlik koltuğundan kovması için en güçlü sebeplerden biriydi.

Bu işin devamı olacaktı. Bu nedenle, 'güçlü' aşırı liberal akım hızlıca hem maddi hem de manevi olarak gücünü Musk'ın karşısında toplamaya davrandı.

Başkan Biden yaptığı bir açıklamada "Şimdi hepimizi endişelendiren şey, Elon Musk'ın dünyanın dört bir yanına yalanlar saçan bir araç satın almış olması!" yorumunu yaptı.

Sanki bundan önce Twitter dürüstlük, saflık ve masumiyet abidesiydi! Sayın Memduh Muheyni, Şarku'l Avsat'taki son makalesinde buna şaşırdığını ifade etmişti.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, Elon Musk'a bir mesaj göndererek 'insan haklarının Twitter yönetiminin merkezinde olmasını sağlamaya' çağırdı.

Türk, sanki Musk, Cengiz Han ya da Mussolini'ymiş gibi, Musk'ın Twitter'daki insan hakları ekibini görevden almasını cesaret verici olmayan bir başlangıç ​​olarak değerlendirdi.

Twitter'ın insan hakları departmanındaki bu grubun ideolojik bir siyasi grup olduğunu hepimiz biliyoruz.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri, net bir şekilde konuşarak Musk'a şu mesajı iletti:

Dijital kamu alanımız ve Twitter'ın bu alandaki rolü hakkında endişe ve korku duyarak bunları yazıyorum.


Dikkat edin sanki Türk, sosyal medya platformlarında ses ve değerler birinin tekelindeymişcesine tartışmasız bir özel mülkiyetten ve meşruiyetten bahsediyor!


Peki bu, Musk'ın daha yeni başladığı tüm yeni politikalarını savunmak anlamına mı geliyor?!.

Bütün gelecek planları ve büyük siyasi ve ahlaki fikirleri henüz açığa çıkmamış bir kişiyi savunmak pervasızlık olur.

Bu sadece aşırı liberallerin saçmalığına ve ikiyüzlülüğüne karşı eleştirel bir duruştur.

Tıpkı Memduh Muheyni'nin dediği gibi Musk;

Birçok kişiyi kızdıracak ve doğru ya da yanlış yapsa da sağdan soldan gelecek darbeler peşini bırakmayacak.

 

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

Independent Türkçe için çeviren: Asasmedia

Şarku'l Avsat 

DAHA FAZLA HABER OKU