Selvi: Deniz Baykal istifa edecek mi?

"Deniz Baykal istifa etmedi ama onun da CHP’nin son dönemdeki politikalarından rahatsız olduğu söyleniyor"

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın istifasının şu an için gündemde olmadığını yazdı. Selvi’nin aktardığına göre Baykal’ın kızı Aslı Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “başörtüsü” çıkışı nedeniyle istifa etti.

Selvi’nin bugünkü köşe yazısının Deniz Baykal ve Aslı Baykal ile ilgili olan kısmı şöyle.

Aslı Baykal CHP’den istifa edince gözler Deniz Baykal’a çevrildi. Hatta Ankara kulislerinde Deniz Baykal’ın da istifa edeceği konuşulmaya başlandı. Baykal ailesinin yakınlarına ulaştım. Aslı Baykal’ın istifa kararı için, “Öyle gerekiyordu” dediğini söylediler. Deniz Baykal’ın istifasının şimdilik söz konusu olmadığını ifade ettiler.

Aslı Baykal’ın kişisel nedenlerle değil, CHP’nin son dönemdeki politikalarından rahatsızlık duyduğu için istifa kararı aldığının altını çizdiler. Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışı gibi nedenlerin Aslı Baykal’ın istifa kararını almasında etkili olduğunu söylediler. Aslı Baykal’ın istifasının bir işaret fişeği olduğu ifade ediliyor. Deniz Baykal istifa etmedi ama onun da CHP’nin son dönemdeki politikalarından rahatsız olduğu söyleniyor. Bir gün “Deniz Baykal CHP’den istifa etti” diye bir son dakika haberi düşerse şaşırmayın.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Başka partiye geçmeyeceğim"

Halk TV'den İsmail Saymaz da bugünkü köşe yazısında Aslı Baykal ile yaptığı görüşmeyi aktardı. Buna göre Baykal, başka partiye geçmeyeceğini ifade etti:

Eski CHP lideri Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, önceki gün CHP’den istifa etti.

Dün Aslı Baykal’ı aradım.

İstifasını doğruladı ancak yorum yapmak istemedi.

“Açıklamam bu kadar” demekle yetindi.

“Başka partiye geçmeyi düşünüyor musunuz?” diye sordum. “Hayır” dedi.

Babası Deniz Baykal’ın istifa edeceği iddiasını da yalanladı.

Oğlu da konuştu

Deniz Baykal’ın oğlu Prof. Dr. Ataç Baykal da Bizim TV sitesine açıklama yaptı:

Babam ile konuştum. Aslı'nın CHP üyeliğinden istifasını kendisi ile konuşmadığını, hatta istifa ettikten sonra haber verdiğini söyledi. Aslı'nın istifası Deniz Baykal ve ailesini bağlayıcı bir görüşün sonucu alınmış bir karar değildir. Babam, kendisi CHP'den istifa etmeyi asla düşünmüyor, herkese de sakın istifa etmeyin diye telkinde bulunuyor. Aslı'nın istifası için babam, 'Bana bu bildirildi, oturup konuşalım diye önceden sorulmadı' dedi.

 

Hürriyet, Halk TV, Bizim TV

DAHA FAZLA HABER OKU