Eşinin bıçaklayıp diri diri gömdüğü kadın, hayatını kurtarmayı başardı

Young Sook An yetkililere akıllı saati sayesinde ulaştı

Thurston County Hapishanesi'ne atılan Chae Kyong An, 1 Kasım'da yargıç karşısına çıkacak (FOX 13)

ABD'nin Washington eyaletinde boşanma aşamasında olduğu eşinin bıçaklayıp diri diri gömdüğü kadın kurtulmayı başardı. Saldırgan Chae Kyong An yakalanarak cezaevine kondu.

16 Ekim'de yerel saatle 13.00 sularında polis ekipleriyle temasa geçen acil yardım hattı çalışanı, aldığı çağrıda bir kadının bağırmaya çalıştığını ancak ağzının kapalı olduğunu ve konuşamadığını söyledi. Ayrıca arkadan "boğuşma" seslerinin geldiğini ve birden çığlıkların kesildiğini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

HTS kayıtlarıyla adrese ulaşan yetkililer, evi boş bir halde bulurken içeride sorun yaşandığına dair bazı işaretler tespit edildi.

Kyong An ve mağdur Young Sook An'ın iki çocuğu bu esnada eve geldi ve babalarının haftada bir çamaşır yıkamak için eve uğradığını aktardı. Bunun ardından çocuklar evden ayrılsalar da birkaç dakika sonra Young, kızına ve bir arkadaşına acil durum bildirimi gönderdi.

17 Ekim saat 00.51'de Sook An, adı açıklanmayan bir kişinin evine ulaşmayı başardı ve haberi aldıktan sonra yanına gelen polis ekiplerine yaşadıklarını anlattı.

Buna göre Kyong An, boşanma ve para hakkında tartışırken eşine saldırdı. Sook An, saldırganın kendisine defalarca vurduğunu, elleriyle ayaklarını bağladığını ve gözlerini bantladığını söyledi.

Akıllı saatiyle 911'e ulaşabildiğini kaydeden Sook An, ağzı kapalı olduğu için konuşamadığını belirtti.

Mağdurun anlattığına göre Kyong An, akıllı saati görünce parçaladı ve kendisini aracına bindirip tenha bir alana götürdü. Burada 42 yaşındaki kadını göğsünden defalarca bıçaklayan saldırgan, bir yer kazıp Sook An'ı buraya fırlatıp üzerine toprak attı.

Saatlerce toprak altında kaldığını söyleyen Sook An, ellerindeki bandın bir kısmını çıkarıp kaçmayı başardığını aktardı. Mağdur, yaklaşık yarım saat boyunca koştuğunu ve adı açıklanmayan kişinin evine ulaştığını söyledi.

Gelen bir "şüpheli araç" ihbarının ardından Kyong An, 17 Ekim 20.00'de bulundu ve tutuklandı.

Cinayete teşebbüs ve insan kaçırma gibi suçlamalarla karşılaşması beklenen 53 yaşındaki Kyong An için hiçbir kefalet belirlenmedi.

 

Independent Türkçe, The Guardian, The Daily Beast

DAHA FAZLA HABER OKU