Hint şehrinden üç köpek türüne yasak

Ghaziabad sakinlerinin pitbull, Dogo Argentino ve Rottweiler beslemesi yasaklandı

(Unsplash)

Hindistan'ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletindeki bir şehir, bir dizi saldırının ardından kent sakinlerinin aralarında pitbullun da olduğu üç "vahşi" köpek türünü beslemesini yasakladı.

Rottweiler ve Dogo Argentino, Ghaziabad'da yerel belediye tarafından yasaklanan diğer iki ırk.

Cumartesi günü belediye, evcil hayvan sahipleri için 1 Kasım'dan itibaren uygulanacak bir dizi kural yayımladı. Kurallara göre bu cinslerden köpeklerin sahiplerinin evcil hayvanları için lisans alması gerekecek ve hiçbir ailenin birden fazla evcil köpek beslemesine izin verilmeyecek.

Ghaziabad Belediye Meclisi Üyesi Sanjay Singh, PTI haber ajansına yaptığı açıklamada "Bu üç cins vahşi ve bu köpekleri beslemek için kimseye izin verilmeyecek. Lisans çıkarılmayacak" dedi.

Birisi bu cinslerden birini alırsa sorumlu tutulacak.

Bu köpek ırklarının yasaklanması önerisi Singh tarafından önerildi ve belediye meclisinde kabul edildi.

Gelecekte sahiplenmek yasak olsa da bu üç avcı ırktan köpekleri olan sakinlere evcil hayvanlarını kısırlaştırmaları ve tescil ettirmeleri için iki ay süre tanındı.

Belediye Başkanı Asha Sharma haber ajansına verdiği demeçte, "Kısırlaştırma olmadan sertifika tescili verilmeyecek" dedi.

Köpeğin 6 aydan küçük olması durumunda, sahibinin bir yaşına geldiğinde evcil hayvanı kısırlaştıracağı güvencesini içeren yeminli beyan sunması gerekecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kurallara göre, çok katlı konutlarda yaşayan evcil hayvan sahipleri köpeklerini dışarı çıkarırken ayrı servis asansörleri kullanmak ve halka açık yerlerde köpeklerine ağızlık takmak zorunda kalacak.

Tüm bölge memurlarına yeni kurallar hakkında bildiriler yayımlama ve evcil hayvan sahiplerini bilgilendirme yönünde baskı yapılıyor.

Kararname, kentteki birkaç yerleşim bölgesi ve konut kompleksinde artan bir dizi köpek saldırısının ardından geldi.

Sharma, "10'dan fazla çocuğu köpekler ısırdı. Sanjay Nagar kolonisindeki bir çocuğa pitbull saldırdı ve yüzüne 150 dikiş atıldı. 4 gün sonra, başka bir çocuk bu cinsten bir köpeğin saldırısına uğradı" dedi.

Son saldırıda 11 yaşındaki bir kız çocuğu, kapıyı açık bulduktan sonra sahibinin evinden kaçtığı bildirilen bir pitbull tarafından iki bacağından ısırıldı.

Eylülde, Haryana eyaletinin Panchkula belediye meclisi, kentte yaşayanların pitbull ve Rottweilerları evcil hayvan olarak bulundurmasını yasaklamıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/independentpremium

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU