Deniz Poyraz davasında TOMA ve biber gazı ile müdahale

Şakran Cezaevi girişinde duruşma salonuna girmek isteyen avukatlar ve HDP'lilere jandarma TOMA ile su sıkarken polis de biber gazı kullandı

İzmir’de 17 Haziran 2021'de HDP İl Binası'nda Deniz Poyraz'ı tabancayla vurarak öldüren Onur Gencer'in "Ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıl hapis cezası" istemiyle yargılandığı davaya Aliağa Şakran Cezaevi Yerleşkesi'nde devam ediliyor. İzmir Adliyesi'nde 2 gün önce salonda yaşanan olaylar nedeniyle Şakran Cezaevi'ne alınan davanın bugünkü duruşması öncesinde de gergin anlar yaşandı.

Yetki belgesi olan avukatların yerleşkeye girişte telefonları ve bilgisayarları toplatıldı. Davayı izlemek isteyen vekaleti olmayan bazı avukatlar ve HDP'liler ise salona alınmadı. Bunun üzerine Şakran Cezaevi girişinde jandarma müdahalesi yaşandı. Girişe getirilen TOMA ile kalabalığa su sıkılırken, polis biber gazı da kullandı. Arbede sırasında İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel ve bazı avukatlar ile HDP'liler biber gazından etkilendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Cinayetin arkasındaki siyasi güçten hesap sormaya devam edeceğiz"

Duruşma öncesi HDP İzmir Milletvekilleri Murat Çepni ve Serpil Kemalbay açıklama yaptı. Duruşmanın Aliağa'da yapılmasına tepki gösteren Murat Çepni şöyle konuştu:

Aliağa Şakran Cezaevi Yerleşkesi'ndeyiz. Neden buradayız? Çünkü Deniz Poyraz yoldaşımızı alçakça katleden korkak tetikçi böyle istedi. Onun isteğine biat eden mahkeme, bunu görev sayarak mahkemeyi buraya kaçırdı. Buradan sesleniyoruz. Bu mahkemeyi nereye kaçırırsanız kaçırın 'Deniz Poyraz için adalet' demeye devam edeceğiz. Katillerin, faşistlerin yakalarına yapışmaya devam edeceğiz. Adalet mücadelesini yükseltmeye devam edeceğiz. Cinayetin arkasındaki siyasi güçten hesap sormaya devam edeceğiz.

 

"'Deniz Poyraz Davası'nı karartmak istiyoruz' diyorlar"

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da şunları kaydetti:

Burada bir hukuk katliamı yapılıyor. Deniz Poyraz yoldaşımızın davası kaçırıldığı gibi basının da izlemesi engelleniyor. İçeriye basın alınmıyor. Yetki belgeli avukatlar alınmıyor. Görevli avukatlarsa bilgisayarları ve telefonları olmadan katılacakmış. Böyle bir duruşma olur mu? Şunu söylemek istiyorlar. 'Deniz Poyraz Davası'nı karartmak istiyoruz. Cezasızlık politikası izliyoruz, kamuoyundan kaçırıyoruz, siz de ne yaparsanız yapın' Biz de diyoruz ki tek başınıza yapın bu duruşmayı. Biz o salonda olmayacağız. Avukatlar, gazeteciler, izleyiciler bu salonda olmalı ya da kapalılık kararını çıkarın, görelim. Bunu kabul etmiyoruz. Bu hukuk değil, hukukun sefaletidir.     

 

 

 

ANKA

 

DAHA FAZLA HABER OKU