Soylu: Bizim liderimiz bir devrim lideridir

Bakan Soylu, “Recep Tayyip Erdoğan, bu milletin kendi hamuruyla yoğrulmuş bütün değerlerini bir araya getirdi” dedi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bizim liderimiz bir devrim lideridir, bu kadar basit. Devrimleri gerçekleştirmiştir. Kimsenin yapılamaz dediklerini yapmıştır” dedi.

Soylu, Diyarbakır'daki temasları kapsamında Ergani, Sur ve Yenişehir ilçelerini ziyaret etti.

Etnik köken üzerinden ülkenin birliğinin, beraberliğinin, enerjisinin azaltılmaya çalışıldığını söyleyen Soylu şöyle konuştu:

Bizi Alevi, Sünni diye başka bir tarafa itmeye çalışanlar hiç boş durmadılar. Recep Tayyip Erdoğan, bu milletin kendi hamuruyla yoğrulmuş bütün değerlerini bir araya getirdi. Bugün herkes kendisini ifade edebiliyor. Eğer biz o fiskelerle yıkılabilmiş olsaydık... Dünyada tahıl krizi oldu. Ne yapabildi Avrupa? Amerika ne yapabildi? Burunlarından kıl aldırmıyorlardı. Neymiş, biz yüzyıl geleceği planlıyoruz. Neyi planlıyorsun ya? Bu kış donmaktan nasıl kurtulacaksın onu planlayamamışsın. Eğer onlar bu işleri çözebilmiş olsalardı gıda krizinin çözülmesi için Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin ayağına gelirler miydi? Tıpış tıpış geldiler. Niye? Biz bir fiskeyle yıkılmadığımız için geldiler. Bu kadar basit.

Soylu sözlerini şöyle sürdürdü:

Siz Türkiye’de büyük devrimlerin altına imza attınız. Ve bizim liderimiz bir devrim lideridir, bu kadar basit. Devrimleri gerçekleştirmiştir. Kimsenin yapılamaz dediklerini yapmıştır. Kimsenin gerçekleştiremez dediklerini gerçekleştirmiştir. Kimsenin başaramaz dediklerini başarmıştır. Onun için bugün Allah’a şükürler olsun terör ortadan kalktıkça, çocuklarımız mühendis, doktor, öğretmen olmaya, çocuklarımız yarınlara umutla elini uzatmaya başlıyorlar. Anneler rahat, terör ortadan kalktıkça, terörü tasfiye edince... Terörün arkasında kim var? Terörün arkasında Amerika var bu kadar net. Ben bunu burada söylemiyorum her yerde söylüyorum.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU