Almanya'nın iki gün yetecek kadar mühimmatı kaldı

Ukrayna'ya gönderilen askeri yardımlar sebebiyle mühimmat depoları boşaldı

Almanya Savunma Bakanı  Christine Lambrecht, 8 Ekim'de Litvanya'da tatbikat yapan birlikleri denetledi (AP)

Almanya silahlı kuvvetlerinin (Bundeswehr) mühimmat stoğunun olası bir savaşta bir ya da iki gün yeteceği öne sürüldü.

NATO'nun en az 30 günlük bir savaşta yetecek kadar mühimmat depolanması tavsiyesine rağmen Almanya'daki açığın yıllardır devam ettiğini belirten haber sitesi Business Insider, Rusya'nın saldırısı altındaki Ukrayna'ya gönderilen askeri yardımlar sebebiyle sorunun daha da büyüdüğünü belirtti.

Alman Güvenlik ve Savunma Sanayisi Birliği (BDSV) CEO'su Hans Christoph Atzpodien, "depolardaki mühimmat azalırken savunma sanayisine aynı oranda siparişler verilmemesi halinde sorunun çözülemeyeceğini" dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Almanya hükümetinin resmi verilerine göre, Ukrayna hükümetine şubat ayından beri 50 sığınak imha eden bomba, 53 bin uçaksavar füzesi ve 21,8 milyon mermi gönderildi.

Almanya Federal Meclisi'ndeki savunma komisyonunun üyesi Eva Hoegl ise Business Insider'a yaptığı açıklamada, mühimmat stoğunu yenilemek için 20 milyar euro gerektiğini söyledi.

Rusya-Ukrayna savaşının başladığı şubat ayında Almanya hükümeti silahlı kuvvetlerini güçlendirmek için 100 milyar euro ayıracağını duyurmuştu.

Geçen ay Ukrayna'nın Odessa kentini ziyaret eden Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Kiev hükümetini desteklemeyi sürdüreceklerini vurgulamıştı.

Avrupa Birliği temmuzda yaptığı açıklamada Kiev yönetimine verilenlerin yerini doldurmak için, iki yıl içinde 500 milyon euroluk ortak mühimmat alınacağını duyurdu. 

Ukrayna'ya savaşın başından beri 15.2 milyar dolarlık silah ve cephane yaprdımı sözü veren ABD ise birçok şirketle stokları yeniden doldurmak üzere anlaşmalar imzaladı.

 

Independent Türkçe, Business Insider, RT

DAHA FAZLA HABER OKU