Marilyn Monroe'yu anlatan Blonde yerden yere vuruldu: "Gerçekten iğrendim"

Bir seyirci, filmi "Marilyn gibi bir ikona karşı adeta bir nefret mektubu" diye tanımladı

Netflix, tartışmalı Marilyn Monroe draması Blonde'u nihayet yayımladı fakat bazı seyirciler filmin "izlenemez" olmasından şikayetçi.

Birçok izleyici Blonde'u 20 dakikadan fazla izleyemeyip bıraktıklarını sosyal medyada belirtti.

Joyce Carol Oates'un aynı adlı romanından uyarlanan ve 18 yaş üstüne hitap eden filmde, Monroe'yu Ana de Armas canlandırıyor. Eleştirmenleri ikiye bölen filmde travma ve cinsel saldırının yürek parçalayıcı tasvirleri özellikle mercek altına alındı.

The Independent için yazdığı ve filme tek yıldız verdiği incelemede Jessie Thompson şöyle diyor:

Blonde aşağılayıcı, sömürücü ve kadın düşmanı olduğu için kötü değil, her ne kadar tüm bunları yansıtıyor olsa da. Kötü çünkü sıkıcı, halinden memnun ve ne mesaj vermeye çalıştığı hakkında hiçbir fikri yok.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Diğer izleyiciler filmin başarısızlıklarını kınamak için Twitter'a doluştu.

Bir izleyici, "Film (çoğunlukla) güzel çekilmiş ve Ana de Armas ışık saçan bir performans sergilemiş olsa da hızla dağılıyor...  ve hele o son bir saat... Aman Tanrım, lanet olası derecede izlenemeyecek nitelikte. Kesinlikle kafa karıştırıcı bir film" yorumunu yaptı.

Bir başkası, yorumunda "@netflix'in Blonde'unu izlemeye çalıştım" dedi.

Yaklaşık 3 saatlik filmin 20 dakikasından fazlasını midem kaldırmadı. O 20 dakika zulüm ve kalp kırılmasından ibaretti. Kesinlikle izlenemez.

Üçüncüsü, "Blonde'u izlemeye yeni başladım ve 20 dakika sonra kapattım, yeterince açık" yazarken, başka biri de filmi "Marilyn gibi bir ikona karşı adeta bir nefret mektubu" diye tanımladı.

Bir kişi, "Blonde'u açtım ve rekor sürede kapattım" dedi.

Tecavüzü ekranda detaylı şekilde göstermek, cinsel saldırının dehşetini tasvir etmenin hiç anlamlı bir yolu değil. Lütfen, size yalvarıyorum bu kadını rahat bırakın, cinsel saldırıdan hayatta kalanları ve kadınları tokatlamayı bırakın.

Başka bir izleyici, "Blonde şimdiye kadar izlediğim en berbat filmlerden biri olmalı, izledikten sonra gerçekten iğrendim, Marilyn daha iyisini hak ediyor" yazdı.

İzleyenlerin özellikle fazla ileri gittiğini düşündüğü "korkunç" bir sahne JFK'i içeriyor ve "iğrenç istismar" diye yorumlandı.

Film şu an Netflix'te izlenebiliyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU