Kılıçdaroğlu: Ben 5'li çetenin adamı değilim

"Alın teri dökenlerin yanındayım. Çalışanların yanındayım. Alın terini hak edenlerin yanındayım"

Fotoğraf: ANKA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben 5’li çetelerin adamı değilim. Ben lordların, baronların adamı değilim. Ben sizin yanınızdayım, alın teri dökenlerin yanındayım” dedi.

CHP lideri, İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’nin İzDönüşüm Fabrikası açılışına katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu Cengiz Holding, Limak Holding, Kalyon Holding, Kolin Holding ve Makyol Holding için kullandığı “5’li çete” ifadesini tekrarlayarak şunları söyledi:

Sizin arkadaşlarınızla İstanbul’da birden fazla toplantı yaptım. Üniversiteyi bitirip sizin işlerinizi yapan kardeşlerimi, arkadaşlarımı da gördüm. Sizlere seslenmek isterim. Ben 5’li çetelerin adamı değilim. Ben lordların, baronların adamı değilim. Ben sizin yanınızdayım, alın teri dökenlerin yanındayım. Çalışanların yanındayım. Alın terini hak edenlerin yanındayım. Bu ülkede herkesin karnı doyduğu zaman huzur gelir bu ülkeye. Herkesin karnının doymadığı, fakirin ezildiği, varlıklılara da büyük kaynakların aktarıldığı bir ekonomi düzeni, bir neoliberal ekonomik düzeni asla kabul etmiyorum. Altta kalan ezilsin, üstte kalan zenginleşsin olmaz efendim. Sosyal devlet dediğiniz işin temelinde herkesin karnının doyması vardır. Devletin sosyal olması için sizin hakkettiğiniz emeğinizin karşılığının verilmesi lazım aksi halde o devlet sosyal devlet olmaz.

CHP lideri daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’de yürüttüğü 4 bin 800 konutluk Aktepe- Emrez Kentsel Dönüşüm Projesinin temel atma törenine katıldı. 

Kılıçdaroğlu burada da şu ifadeleri kullandı:

Belediye başkanlarımıza engeller çıkarıyorlar, bir sürü engel. İş yapmasınlar diye. Belediye başkanları arkadaşlarımıza söyledim. Asla ve asla mazeret üretmeyeceksiniz. Nitekim büyükşehir belediye başkanımız da bunu söyledi. Biz mazeret makamı değiliz dedi. Bütün engelleri aşacaksınız ve vatandaşa hizmet edeceksiniz dedim. Bu çerçevede çalışıyorlar. Bütün belediye başkanı arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Onların yapmadığını belediye başkanlarımız yapıyor. Ama AK Partili vatandaşların yaşadığı yerlerde büyük sıkıntılar var. Göreceksiniz iktidarı aldığımızda Türkiye’nin neresinde olursa olsun, bütün vatandaşların sorularına kilitlenip, o sorunları çözeceğiz. Bundan emin olmanızı isterim.

Belediye başkanlarımız burada tapuda bazı sorunların yaşandığını, hazine ile vatandaş tapuları arasında farklılıklar olduğunu dile getirdi… Grup Başkanvekilimiz Engin Altay Beye söyledim, dedim ki ‘Bu sorunu çözün ama çözeceğiniz zaman İzmirlilere haber verin. Parlamentoda bu görüşmeler yapılırken İzmirliler de o görüşmeleri izleyebilsinler’. İnşallah bu sorunu da çözeceğiz.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU