Charlize Theron daha "gideri olacak" şekilde giyinmesini isteyen yönetmenle yaşadığı anıyı anlattı

Oscar ödüllü oyuncu, kıyafet seçimi üzerinde yıllarca "kesinlikle kontrolünün olmadığını" söyledi

(AFP)

Charlize Theron, görünüşe göre daha "gideri olacak" şekilde giyinmesini isteyen bir yönetmenle yaşadığı "aşağılayıcı" deneyime değindi.

The Mad Max: Fury Road'un yıldızı, yeni verdiği röportajda kıyafet seçimi üzerinde "kesinlikle hiçbir kontrolü olmamasından" bahsetti.

Harper's Bazaar'a verdiği röportajda Theron, "Giydiğiniz şey üzerinde kesinlikle hiçbir kontrole sahip olmamak, beni yıllarca fena halde rahatsız eden büyük bir sorun" dedi.

Bir erkeğin neredeyse önlerinde size prova yaptırtması falan gibi şeyler, gerçekten aşağılayıcı.

47 yaşındaki Theron sözlerini şöyle sürdürdü:

Başladığım zamanlarda bu hiç konuşulmazdı. 'Bunu giyiyorsun' falan derlerdi.

Daha sonra oyuncu, adını vermediği bir erkek yönetmenle yaşadığı bir deneyime değindi.

Theron "Özellikle bir film hatırlıyorum. Beni getirip duran bu erkek yönetmen, bir provadan diğerine bir provadan diğerine... ve bunun cinselliğimle ve filmde beni ne kadar giderim olacak şekilde gösterebilecekleriyle ilgili olduğu o kadar belliydi ki" dedi.

Ve ilk başladığımda, bu bir tür normdu.

Theron şöhrete, rol aldığı 1997 yapımı Şeytanın Avukatı (The Devil's Advocate) ve 1999 yapımı Tanrı'nın Eseri Şeytanın Parçası (The Cider House Rules) gibi filmlerle 1990'larda erişmişti.

Seri katil Alieen Wuornos'u canlandırdığı 2003 tarihli Cani'deki (Monster) rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar kazanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aynı yıl Theron, Denver and Delilah Productions adlı yapım şirketini kurdu.

Şirket kurma kararından bahseden oyuncu, isteğini "30 yıl önce başladığımda sahip olmayı dilediğim şeylerin varlığını hissettiren ortamlar yaratmak" olarak belirtti.

Theron, bir yapımcı olarak "her zaman doğrusunu yapamasa da" sektördeki yılların verdiği deneyiminin "ne haltlar döndüğünü" bildiği anlamına geldiğini belirtti.

Pamuk Prenses ve Avcı'nın (Snow White and the Huntsman) yıldızı, röportajın başka bir bölümünde pandemi sırasında bir ilişkiyi neden reddettiğini açıkladı.

Theron, bu yıl Tom Hardy ile yaşadığı anlaşmazlık sırasında "Mad Max: Fury Road setinde kendini güvende hissetmediğini" söylemişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU