Savcı mütalaada "turnike" sisteminin detaylarını anlattı ve "rızaları vardı" iddiasına cevap verdi: İradeleri fesada uğratılan kadınlar

Adnan Oktar ve örgütüne yönelik yeniden yapılan yargılama mütalaa aşamasına geldi. Savcıya göre iradeleri fesada uğratılarak kandırılan kadınlar örgüte köle yapıldı

Kamuoyu, Adnan Oktar örgütünün kadınlarıyla kapatılan A9 TV kanalı sayesinde tanışmıştı 

"Kadınların enaniyetleri yüksek olduğundan İslam'a hizmet edemezler. Bu yüzden kadınlarının kibirlerinin kırılması gerekir. Bunu yapabilmek için de onlarla 'sindirim sistemlerinden' cinsel ilişkiye girmek günah değildir. Birden fazla erkekle bu yöntemle ilişki yaşayan kadınların kibirleri kırılır ve onları İslami tebliğe hazır hale getirir." (Adnan Oktar'ın örgüt üyelerine telkini)
 


Adnan Oktar liderliğindeki silahlı suç örgütü üyelerinin tekrar edilen yargılanmalarında savcı mütalaasını açıkladı.

Birçok sanık hakkında ceza isteyen savcı, kamuoyunda çokça tartışılan "turnike" sisteminin amaç ve yöntemlerine ilişkin bilgiler de paylaştı.

Şüpheliler, örgüt içinde gerçekleşen cinsel saldırı ve istismar iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve rıza dahilinde gerçekleştirildiğini savunmuşlardı.

"Kadınların iradeleri fesada uğratıldı ve köleleştirildiler"

Savcı mütalaada, bunun "rıza" kapsamında değerlendirilemeyeceğini, kadın ve kız çocuklarının iradeleri fesada uğratılarak köleleştirildiklerini ifade etti. 

Bu sistemle, hedef seçilen kadınların ve küçük yaştaki kızların Oktar'ın tüm emirlerini sorgusuz yerine getiren, cinsel saldırı başta olmak üzere hakaret, dayak gibi eylemlerine tepki veremeyen bir "köle/eşya" haline getirilmesinin sağlandığının belirtildiği mütalaada, sistemden çıkmak isteyenlerin şu yöntemlerle korkutulduğuna değinildi:

  • Kendileriyle ilişkiye girenlerin silahlı olmasının sağladığı korkutucu güç 
  • Örgütten daha önce ayrılan şahıslara sosyal medya üzerinden yürütülen karalama kampanyası
  • İlişkilerin kayda alınması ve bunun şantaj malzemesi olarak kullanılması
  • Evlenme vaadinde bulunan örgüt üyesinin, olayları ailesine ve çevresine anlatacağı tehdidinde bulunması


Onca işkenceden sonra kurtuluşu Oktar'da aradılar

Onlarca kişinin cinsel saldırısına maruz kaldıktan sonra artık evlenme umudu kalmayan kadınların sistemden kurtulmanın tek yolunun Oktar'a teslim olmak olduğunu düşündüklerini aktaran savcı, sistematik şekilde kişiliği bitirilmiş, psikolojisi bozulmuş hale gelen kadınların yaşadığı psikolojik ve cinsel şiddetin ardından Oktar'ı bir kurtuluş vesilesi olarak gördüğünü, onun da tacizlerine karşı koyamayarak örgüte entegre aşamasında tam teslimiyet yaşadıklarını ifade etti.

Savcıya göre sistem onlarca yıl boyunca ardında sayısız mağdur bıraktı; iradesi zarara uğratılarak sistemin içine sokulanların kişilikleri bitirildi, ailelerinden koparıldı, psikolojileri bozuldu ve köleleştirildiler. Sanıklar ve örgüt yöneticileri, cinsel saldırıların hangi amaçla gerçekleştirildiğini, yapılan dini telkin ve evlenme vaatlerinin mağduru aldatmaya ve aldatılmış rızasını elde etmeye yönelik olduğunu biliyordu. Bu kadınlar, örgütten ayrılma imkanını mental olarak yitirdikten sonra Oktar'ın cinsel tatmini amacıyla sunulmak için kullanılmaya başlandı.

Siyasilerle de ilişki kurdular

Bu yöntemle örgüte kazandırılan kadınlar aynı zamanda örgütün insan kaynağı olarak da kullanıldı. Birer eşya mahiyetinde örgütün vitrinine koyularak dış dünyaya bir yaşam tarzı modeli sunuldu. Böylece örgüt daha geniş kitlelere yayılmayı hedefliyordu. Kimileri ise örgütün lobicilik ve uluslararası faaliyetleri kapsamında finans sağlandı. Örgütün hukuk birimi ise örgüte muhaliflerin kişi ve ailelerin sindirilmesi, siyasiler ve kamu ile yakın ilişki kurulması gibi eylemler yaptı. Ancak soruşturma sırasında herhangi bir siyasetçinin ismi dosyaya girmedi.  

 
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU