Davutoğlu: Erdoğan ile Sayın Bahçeli, kapalı kapılar ardında neyi konuşuyorlar?

Davutoğlu “Sayın Perinçek'in sol bir otorite, Çin otoritesinin temsilcisi olarak masadaki rolü ne? 'Dümen bende' diyor, ne kadarı onda acaba?” diye sordu

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu: , İstanbul’da Hür Düşünce Hareketi’nin Genel Kurulu’na katıldı

CHP FElideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı genel kurulda konuşan Davutoğlu, 6'lı masanın en büyük gücünü "6 farklı bileşenin bir masa etrafında toplanmış olması" dedi.

Cumhur İttifakı’nın iİlişkileri berrak olmadığını ileri süren Davutoğlu şöyle konuştu:

Bizim metinlerimiz belli, ne yaptığımız belli. Acaba Sayın Erdoğan ile Sayın Bahçeli, kapalı kapılar ardında neyi konuşuyorlar biliyor muyuz? Kendi kurmayları biliyor mu? Sayın Perinçek'in sol bir otorite, Çin otoritesinin temsilcisi olarak masadaki rolü ne? 'Dümen bende' diyor, ne kadarı onda acaba? Mafyalar, organize suç örgütleriyle anılan insanlarla girilen ilişkiler, her gün daha önce ülkenin en büyük düşmanı ilan edilen yabancı güçlerin, ülkelerin, şimdi en büyük dost haline gelebilmesi hangi dinamiklerin eseri? Şeffaf olmayan hiçbir şey kalıcı değildir. Biz şeffaf olarak biz masa kurduk.

Davutoğlu, "Eğer biz ortak aidiyet bilincini oluşturacaksak, 6'lı masa ortak aidiyet bilincinin referans mekanı olacaksa hepimiz bilelim ki 'Ben' diyerek konuşmayacağız. Biz birliğiz, biz yapacağız, biz değiştireceğiz" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat ile Hür Düşünce Hareketi Genel Başkanı Süleyman Aksoy'un da konuşma yaptığı genel kurula, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, bazı milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve STK başkanları katıldı.

Hareketin yöneticileri, program sonunda Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ve Bayat'a plaket takdim etti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU