2. Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi Suudi Arabistan’ın bu alandaki başarısını yansıtıyor

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA, 2. Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi’ne katılan ziyaretçilerin görüşlerini aldı

Fotoğraf: SDAIA

 

Suudi Arabistan, Veri ve Yapay Zeka Kurumu’nun (SDAIA) ‘İnsanlığın İyiliği İçin Yapay Zeka’ sloganı altında düzenlediği 2. Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi’ne katılan ziyaretçiler, yapay zeka alanındaki görsel ve işitsel sunumların ülkenin bu alandaki başarısını yansıttığını vurguladı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA, 2. Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi’ne katılan ziyaretçilerin görüşlerini aldı.

Jubail Endüstri Koleji’nde matematik bölümünde yardımcı doçent olan Dr. Dina eş-Şeyh, zirvedeki fikirler, konular ve konuşmacıların büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Suudi Arabistan merkezli veri analitiği şirketi DataLexing CEO’su Müh. Rayan Faheid, “Zirve, yapay zekanın küresel olarak ne anlama geldiğini ve ülke gençleri tarafından yapay zekanın en iyi şekilde kullanılmasının olanaklarını keşfetmek için eşsiz bir fırsat” dedi.

Aynı şirketin Teknoloji Direktörü Dr. Abdullah Kannas ise, “Zirve, işletmelerde yapay zeka uygulaması ve herkes için daha iyi ve güvenli bir gelecek yaratmak amacıyla bulut hizmetleri ve yapay zekanın insanlık için önemine odaklanan benzersiz bir ticari etkinlik. Bu devletin bu alandan yararlanma yönündeki büyük eğilimini gösteriyor” diye konuştu.

Teknoloji ve yapay zeka alanında uzman olan Fadva Bavardi de, zirvenin uluslararası şirketler ve devlet kurumları tarafından sunulanlar aracılığıyla, bu alana ilgi duyanlara değerli bir fırsat sağladığını söyledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU