2. Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi Riyad'da başladı

2. Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi’ne 90 ülkeden 200 konuşmacı katılacak

Fotoğraf: Şarkul Avsat

Suudi Arabistan, Veri ve Yapay Zeka Kurumu’nun (SDAIA) ‘İnsanlığın İyiliği İçin Yapay Zeka’ sloganı altında düzenlediği 2. Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi 13 Eylül'de başladı.

SDAIA Yönetim Kurulu Başkanı Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ın himayesinde düzenlenecek zirveye dünya çapından politikacılar, uzmanlar ile yapay zekaya ilgi duyan 10 bin kişi katılacak.

3 gün sürecek zirvede yapay zeka teknolojileri ile ilgili mevcut durum, zorluklar ve yapay zeka teknolojilerinden istifade etme yolları ele alınacak.

 Şarkul Avsat’ın haberine göre, zirveye katılan devlet kurumlarındaki ve büyük teknoloji şirketlerinden üst düzey yetkililer ve uzmanlar bu alandaki en son araştırma ve teknolojilere ışık tutan farklı sunumlar yapacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunların yanı sıra deneyimler paylaşılacak ve gelecek aşamada yapay zeka araçlarıyla ilişkili yatırım fırsatlarına değinilecek.

90 ülkeden 200’den fazla konuşmacı Riyad’da bir araya gelecek ve zirve bu alanla ilgilenenler ve uzmanlar açısından büyük fırsat oluşturacak.

Düzenlenecek 100 çalışma oturumu, panel tartışmaları ve çalıştaylar ile katılımcıların vizyonları ve önerileri dinlenecek. Zirve sırasında yerel ve uluslararası girişimci 40’tan fazla yapay zeka kullanım örneğine göz atılacak.

Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi’nde akıllı şehirler, insan kapasitesini geliştirme, sağlık hizmetleri, ulaşım, enerji, kültür, miras, çevre ve ekonomik hareketlilik gibi en önemli sektörlerde yapay zekanın etkilerini gösteren bir dizi konunun ele alınması planlanıyor.

Bu konuların ele alınması ile mevcut zorluklara çözüm bulunması ve yapay zeka tekniklerinin kullanımının en üst düzeye çıkarılması hedefleniyor.

Zirve etkinlikleri sırasında, Krallık içinde ve dışında kamu ve özel sektörler arasında 40’tan fazla anlaşma ve mutabakat zaptı imzalanacak, ayrıca yapay zeka ve kullanımları konusunda uluslararası işbirliğini geliştirmeye yönelik küresel şirketler ve kurumlar arasında 8 yerel ve uluslararası girişim duyurulacak.

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU