Erdoğan: Yılbaşından sonra uyguladığımız politikaların olumlu yansımalarını daha iyi göreceğiz

Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinin sayısının 3 bine çıkartılacağını açıkladı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos 1922-2022 Büyük Zafer’in 100. Yılı Etkinlikleri ve Kütahya Toplu Açılış Töreni'ne katılarak açıklamalarda bulundu.

"Milletimizin son iki asrı kayıplar ve yeniden ayağa kalkmalarla geçmiştir" diyen Erdoğan, "6 asırlık cihan devleti Osmanlı'yı tarihin tozlu raflarına uğurlarken de hep inancımızı kavi umudumuzu diri tuttuk. Bugün aynı sembolü ben Kütahya'da görüyorum. Bu sayede her badireyi atlattık, oyunları bozduk. Sabreden kimse zafere ulaşır. Milli Mücadele'yi kazanan milletimiz cumhuriyetin kuruluşunun ardından hayal ettiği müreffeh Türkiye'ye ulaşmak için epeyce beklemek zorunda kalmıştır" dedi.

Erdoğan ayrıca, "İkinci dünya savaşı sonrası bizden zor şartlarda kalkınma mücadelesine girenler kısa sürede yol alırken biz her 10 yılda yaşadığımız darbelerle sürekli patinaj yaptık. Bu kendi eksiklerimizden kaynaklanan bir durum değildi. Türkiye'nin geri kalması için kurulan mekanizmalar o kadar güçlüydü ki, iyi niyetli hamleler yetmiyordu. Özal, Erbakan'ın gösterdiği yerli ve milli duruşu takdirle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

"AB doğalgaz bulamıyor, marketlerde raflar boş"

Küresel ve bölgesel gelişmelerde Türkiye'yi stratejik ülke haline getirdiklerini savunan Erdoğan şöyle devam etti:

Son dönemde milletimizin canını yakan bazı sıkıntılar var. Ama bu dünyanın da sorunu. Siz bakmayın AB'den ABD'sine kadar. Gelişmiş ülkelerin sorunları yokmuş gibi davrandıklarına. Onların başındaki kara bulutların felaket yağmurları bizimkiyle mukayese edilemez. Doğalgaz bulamıyorlar, AB'de marketlerin rafları boş.

"Tarım Kredi marketlerinin sayısını 3 bine çıkaracağız"

Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinin de sayısının artacağını duyurdu.

Bu marketlerle vatandaşa ürünleri ucuza satmaya başladıklarını ifade eden Erdoğan, "Bu artarak devam edecek. Bin 300 marketi süratle 3 bine çıkartacağız ve vatandaşım Tarım Kredi'den ucuz ürün almaya devam edecek. Türkiye küresel fırtınadan en az kayıpla çıkacaktır" diye konuştu.

Erdoğan enflasyon ile mücadelelerini sürdüreceklerini de belirterek şunları söyledi:

Yılbaşından sonra uyguladığımız politikaların olumlu yansımalarını daha iyi göreceğiz. Yaşadığımız onca hadiseye rağmen hedefleri adım adım hayata geçirdik, eksikleri de süratle tamamlıyoruz. 2053 vizyonumuzu oluşturuyoruz. 2071 idealimiz gelecek, içinde bulunduğumuz asrı Türkiye Yüzyılı haline getirmekte kararlıyız. 

"Milletimizin mukaddes değerlerine dil uzatanlar hesap vermekten paçalarını kurtaramayacaklar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Afyonkarahisar'a giderek burada da kendisini dinlemeye gelenlere hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada "Milletimizin mukaddes değerlerine dil uzatanlar, milletimizin kutsallarına hakaret edenler hem maşeri vicdanda hem de hukuk önünde hesap vermekten paçalarını kurtaramayacaklar" dedi.

"Tarihi şahsiyetlerimiz arasında ayrımcılık yaparak fitne tüccarlığına yeltenen sahte tarihçiler kirli emellerini gerçekleştiremeyecekler" ifadelerini kullanan Erdoğan, tek parti faşizmi özlemiyle yanıp tutuşanların son 20 yıldır olduğu gibi gelecekte de hedeflerine ulaşamayacağına işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2023 yaklaştıkça sandıktan çıkamayacaklarını anlayanlar, umutlarını raf ömrünü tamamlamış bayat senaryolara bağlamış durumdalar" diye konuştu.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU