Mike Pompeo, Donald Trump'a rağmen başkanlık için yarışabileceğini söyledi

Eski ABD Dışişleri Bakanı, "başkan olması gerektiğine inanırsa" aday olacağını söyledi

(AFP)

Donald Trump, 2020'de Amerikalı seçmenlerin kendisini kovduğu göreve geri dönmeye çalışma niyetini düzenli olarak belli etse de eski ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, görünüşe göre Trump'ın eski işini isteme olasılığından vazgeçmiyor.

Dışişleri Bakanlığı'nın başına getirilmeden önce Trump'ın CIA Direktörü olarak görev yapan Kansas'ın eski kongre üyesi Pompeo, Güney Karolina Temsilcisi Jeff Duncan'ın İnanç ve Özgürlük Barbeküsü'ne katıldı ve burada, 2024'te kendi adaylık kampanyasını başlatacağını reddetmedi.

Trump'ın 2024'te Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olmak için yarışa girmesi durumunda kenara çekilip çekilmeyeceği sorulan Pompeo, "Başkanlığın hizmet etmemiz için doğru yer olduğunu düşünüp düşünmediğimize göre kararımızı vereceğiz" yanıtını verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Güney Karolina'da yayımlanan The State gazetesine göre Pompeo, "Başkan olmam gerektiğine, Amerikan halkına sunacak bir şeyim olduğuna inanırsam, yarışa girmeye ya da yarışa girmemeye başka kim karar verirse versin aday olurum" dedi.

Eski dışişleri bakanı, bu yılki ara seçimlerde Cumhuriyetçi adayları desteklemek için son aylarda ABD'yi boydan boya dolaşıyor ve ücretli katılımcısı olduğu Fox News'un düzenli konuklarından biri.

Bir zamanlar Trump'ın çevresindeki en önemli isimler arasında yer alan West Point mezunu ve eski ordu subayı Pompeo, devlet hizmetinden ayrılmasından beri geçen yaklaşık 18 ayda çarpıcı miktarda kilo verdi. Bu da kendisinin başkanlık kampanyası beklentisiyle mi zayıflama kararı aldığı konusunda daha da fazla spekülasyona yol açtı.

Pompeo, The New York Post'a verdiği röportajda, vücut yapısı ve görünümündeki büyük değişikliği (41 kg olarak hesapladığı bir kilo kaybı), daha iyi bir beslenme düzenine ve daha fazla egzersiz yapmasına bağlamıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU