House of the Dragon ejderhaları Snapchat'te

Ejderha filtrelerini kullanabilmek için bazı sınırlamalar var

Kullanıcılar, filtrenin kullanılabildiği bir bölgeye gittiklerinde gerçekçi ejderhaları Snapchat kameralarından görebiliyor (Snapchat)

HBO'nun Game of Thrones'un çok beklenen spinoff'u House of the Dragon için düzenlediği tanıtım kampanyalarına bir yenisi eklendi.

HBO Max'in Snapchat'le işbirliği yapmasının ardından, dizinin ejderhaları kullanıcılara artırılmış gerçeklik (AR) filtresi olarak sunuldu.

Öte yandan, ejderha filtreleri belli lokasyonlardaki kullanıcılarla sınırlanan "Landmarker Lens" olarak kullanıma açıldı. Filtrelerin kullanılabildiği yerlere yaklaştıkça, uygulamadaki Snap Map (Snap haritası) üstünde ejderhalar görülüyor.

AR deneyimini yaşayabilmek için şu bölgelerden birinde bulunmak gerekiyor:

  • ABD-Los Angeles: Venedik Kanalı Tarihi Bölgesi
  • Brezilya-Rio De Janeiro: Prenses Isabel Heykeli
  • Birleşik Krallık-Londra: Tower Bridge
  • Hindistan-Chennai: Sankagiri
  • Hindistan-Mumbai: CST İstasyonu
  • Çek Cumhuriyeti-Prag: Karl Köprüsü

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AR filtrelerinin her biri farklı yaratıcılar tarafından tasarlandı. Filtreler sezon boyunca geliştirilmeye devam edilecek ve dizide yeni bir ejderha sunuldukça Snapchat'e eklenecek.

Sosyal medya uzmanları, HBO'nun bu özelliği belli konumlarla sınırlamasıyla filtrelere olan ilginin artacağını, böylece daha yüksek etkileşim elde edileceğini ön görüyor.
 


House of the Dragon, 21 Ağustos'ta yayımlanmaya başladı. 

Diziyi izlemeye çalışan kullanıcıların bir kısmı, yaşanan yoğunluk nedeniyle HBO Max'in akıllı televizyonlardaki uygulamasına erişim sağlayamadı.

 

Independent Türkçe, CNet, Social Media Today

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU