Kılıçdaroğlu’ndan öğretmenlere çağrı: 600 bin kişisiniz, sizin önünüzde kim durabilir!

CHP lideri, öğretmenlere “Bazı sendikalar bu rezaletin şakşakçısıdır. Tüm güç sizin elinizdedir. En önce onları hizaya getirin” çağrısında bulundu

Fotoğraf: Twitter / ATuncayOzkan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kariyer sınavına girecek öğretmenlere “aba altından sopa gösterdiğini” söyleyerek, “Korkarsanız, ezilirsiniz. Bu muameleye eyvallah ederseniz, ezilirsiniz. Son çağrım, bu sınava girmeyin” dedi.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından kariyer sınavına dair değerlendirmede bulundu.

“Erdoğan, rencide edici sınavı kabul etmeyen öğretmenlere aba altından sopa göstermiştir” diyen CHP lideri, “Sevgili Öğretmenler, bu ülkenin gözbebeği sizlersiniz. Korkarsanız, ezilirsiniz. Bu muameleye eyvallah ederseniz, ezilirsiniz. Son çağrım, bu sınava girmeyin!” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Haklarınızı almak mı istiyorsunuz, insanca yaşamak mı istiyorsunuz, mücadele etmeyi bileceksiniz. “Hadi ordan demeyi” bileceksiniz. Bakın o zaman o tehditlerden nasıl dönüyorlar. 600 bin kişisiniz, sizin önünüzde kim durabilir! İlk atacağınız adım sendikalarınıza yönelik olsun. Bazı sendikalar bu rezaletin şakşakçısıdır. Oysa tüm güç sizin elinizdedir. En önce onları hizaya getirin.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU