NBA efsanesi Rodman, tutuklu basketbolcu Griner için Rusya'ya gidecek

Daha önce Putin'e "havalı" diyen Dennis Rodman, izninin olduğunu söyledi

Dennis Rodman, NBA'de 5 kez şampiyonluk sevinci yaşadı (Reuters)

ABD'li NBA efsanesi Dennis Rodman, Rusya'da hapiste tutulan WNBA yıldızı Brittney Griner için harekete geçeceğini açıkladı.

Rodman, ABD'nin başkenti Washington'da katıldığı bir etkinlikte yaptığı açıklamada, ABD'li Griner'ın serbest bırakılması için Rusya'ya gitmeyi planladığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"O kıza yardım etmek için Rusya'ya gitme iznim var" diyen 61 yaşındaki efsane, bu hafta yola çıkmaya çalıştığını belirtti. Rodman, izni kimden aldığıyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Beyaz Saray'dan adı açıklanmayan üst düzey bir yetkili ise AFP'ye, Griner'in evine dönmesi için çalışmaların sürdüğünü ve başka bir yolun, basketbolcuyu serbest bırakma çabalarını karmaşıklaştırıp engelleyeceğini söyledi.

Adı Chicago Bull'la özdeşleşen Rodman, kendisini "basketbol elçisi" olarak tanımlıyor. Rodman 2013'te Kuzey Kore'yi ziyaret etmiş ve Kim Jong-un'la yakın dostluk kurduğunu açıklamıştı.

2012-2014'te Kuzey Kore'de tutuklanan Kenneth Bae, serbest bırakılmasında ünlü sporcunun rol oynadığını söylemişti.

Yıldız basketbolcu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetiyle 2014'te Moskova'ya gitmişti. Rodman daha sonraysa Putin'in "havalı" olduğunu söylemişti.

Griner uyuşturucu gerekçesiyle hapiste

ABD kadınlar profesyonel basketbol ligi WNBA'de oynayan Griner, yasadışı şekilde uyuşturucu taşıdığı gerekçesiyle Rusya'nın başkenti Moskova'da havaalanında gözaltına alınmıştı.

Phoenix Mercury forması giyen 31 yaşındaki oyuncu, 2014'ten beri WBNA sezonu kapandığında EuroLeague takımı UMMC Ekaterinburg'da oynuyordu. Gözaltına alındığı sırada bu nedenle Rusya'daydı.

ABD, 9 yıl hapse mahkum edilen Griner'ın haksız yere tutuklandığını ve serbest bırakılması gerektiğini savunuyor.

 

Independent Türkçe, AFP, Guardian

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU