Taylor Swift, Alacakaranlık'ta oynayabilirdi: Yönetmen bunu neden reddettiğini açıkladı

"Hakkımda 'Kim bu ahmak?' diyor olmalı"

Taylor Swift, Alacakaranlık: Yeni Ay vizyona girdiği dönem kısa süreliğine filmin yıldızı Taylor Lautner'la sevgili olmuştu (AP / Temple Hill Entertainment)

Alacakaranlık (Twilight) serisinin ikinci filmi Yeni Ay'ın (New Moon) yönetmeni Chris Weitz, dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift'in filmde oynamak istediğini ama bu talebi reddetmek zorunda kaldığını söyledi.

The Twilight Effect podcast'ine konuk olan Weitz, Swift'in o dönem çok büyük bir Alacakaranlık hayranı olduğundan bahsetti.

Yönetmen, Swift'in filmde ufak da olsa bir rol istediğini menajeri aracılığıyla kendisine ilettiğini ifade etti:

O dönem aynı menajerle çalışıyorduk. Bir gün bana gelip Taylor'ın çok büyük Alacakaranlık hayranı olduğunu, filmde bir rol istediğini söylediler. Her rol olabilirdi; kafeteryada ya da restoranda oturan birisi bile. Sadece filmde görünmek istiyordu.

Weitz, Taylor Swift gibi çok ünlü bir ismin filmde kısacık bile görünse bütün ilgiyi kendi üstüne çekerek seyirciyi konudan koparmasından endişelendiği için bunu reddetmek zorunda kaldığını söyledi:

Taylor Swift ekrana geldiği anda 5 dakika boyunca kimse başka hiçbir şeyi algılayamaz hale gelecekti. Çok zor bir karardı, bunu söyledikten sonra "Vay be, Taylor Swift'le takılıyor olabilirdim" demeye başladım.

Weitz yine de projenin yararı için verdiği bu zor kararın arkasında olduğunu belirtti:

Taylor benim hakkımda "Kim bu ahmak?" falan diyor olmalı. Ama bazen kararınızı film için neyin doğru olduğuna bakarak veriyorsunuz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2009'da gösterime giren Kristen Stewart, Robert Pattinson ve Taylor Lautner'ın oynadığı Alacakaranlık: Yeni Ay, dünya çapında 709 milyon dolar hasılat yapmıştı.

ABD'de açılış gününde 72 milyon dolar hasılat elde ederek kırdığı rekor, iki yıl boyunca aşılamadı.

Öte yandan 9 stüdyo albümüyle 11 Grammy ödülü kazanan Taylor Swift, David O. Russel'ın yeni projesi Amsterdam'da kariyerinin ilk büyük oyunculuk deneyimine adım atıyor.

Swift, Amsterdam'da Christian Bale ve Margot Robbie gibi isimlerle birlikte rol alacak.

 

Independent Türkçe, Variety, NYPost

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU