Peter Jackson: Yüzüklerin Efendisi'ni unutmak için Derren Brown'a kendimi hipnoz ettirmeyi düşündüm

"Derren Brown bunu yapabileceğini söyledi"

Amazon Prime, dizinin film serisinden tamamen bağımsız olmasını istedikleri için Peter Jackson'a dönmediklerini açıklamıştı (Warner Bros. Discovery)

Peter Jackson, Yüzüklerin Efendisi filmlerinde yaptığı tüm çalışmaları unutmak istediği için hipnoz olmayı "ciddi olarak düşündüğünü" açıkladı.

Jackson'ın JRR Tolkien'in romanlarına dayanan ve 2001 ile 2003 arasında gösterime giren fantastik macera filmleri üçlemesi dünya çapında yaklaşık 3 milyar dolar hasılat elde etti ve 10 Akademi Ödülü kazandı.

Hollywood Reporter'ın Awards Chatter podcast'ine konuşan film yapımcısı, film serisiyle ilgili anılarını silmek istediğini, böylece onları sıradan bir hayran gibi izleyebileceğini söyledi.

Jackson, "Yüzüklerin Efendisi filmlerini çektiğimizde her zaman onları bir anda çıkan filmler olarak göremeyen şanssız biri olduğumu hissettim" dedi.

Filmler gösterime girdiğinde, 5 ya da 6 yıldır kendimi onlara kaptırmıştım. Onları herkes gibi görememek benim için büyük bir kayıptı.

Aslında bana filmleri ve son 6 ya da 7 yıldır yaptığım işleri unutturması için bir hipnoterapi uzmanına gitmeyi ciddi olarak düşündüm. Böylece oturup keyfini çıkarabilirdim.

Bunu uygulamaya geçirmedim ama [Britanyalı zihin kontrolü uzmanı] Derren Brown'la bu konuyu konuştum ve bunu yapabileceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jackson, üzerinde çalışmadığı için Amazon'un geçmiş olayları konu alan yeni mega bütçeli dizisi Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri'nin (The Lord of the Rings: The Rings of Power) tadını çıkarabileceğini de sözlerine ekledi.

Aynı röportajda Jackson, Amazon'un kendisine Güç Yüzükleri'nin senaryosunu göndereceklerini söylemesine rağmen hiç göndermediğini söyledi.

Güç Yüzükleri, 2 Eylül'de Amazon Prime Video'da yayımlanacak.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU