Netflix'in Ağustos 2022 programı: Beklenen yapımlar ve platformdan ayrılanlar

The Sandman'in dizi uyarlaması heyecan yaratırken, 6. sezonu beklenen Rick and Morty Netflix'ten gidiyor

Netflix ağustosta da abonelerini yeni içeriklerle buluşturmaya devam ediyor.

Bu ay yayına girecek yapımlar arasında Neil Gaiman'ın ünlü çizgi romanı The Sandman'in çok beklenen dizi uyarlaması öne çıkıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye yapımı Netflix filmi Gönül de bu ayın beklenen içerikleri arasında.

Platformun sevilen dizileri Never Have I Ever ve Locke & Key, bu ay yeni sezonlarıyla ekranlara dönecek.

Ayrıca bu ayın kataloğunda prömiyerini Sundance Film Festivali'nde yapan Asla Nadiren Bazen Her Zaman gibi bağımsız yapımların yanında Öyle ya da Böyle ve Boş Zaman gibi Netflix yapımı filmler de yer alıyor.

Ağustosta Netflix ekranlarına gelecek içeriklerin listesi şöyle:

Asla Nadiren Bazen Her Zaman (Never Rarely Sometimes Always) - 1 Ağustos

Eliza Hittman'ın yazıp yönettiği Asla Nadiren Bazen Her Zaman'da genç yaşta istemediği halde hamile kalıp çevresinden gerekli desteği bulamayan Autumn, kürtaj olabilmek için kuzeni Skylar'la küçük kasabasından ayrılarak New York'a gidiyor.
 


Woodstock '99: Tam Bir Kaos (Clusterf**k: Woodstock '99) : 3 Ağustos

Woodstock 1999'da üç gün süren kaosun ele alındığı belgesel, 1969'da barış ve müzikle özdeşleşen festivalin nasıl böyle bir felakete sürüklendiği sorusunu yanıtlamaya çalışıyor.

 

 

The Sandman : 5 Ağustos

10 bölümlük dizi, Neil Gaiman'ın DC çizgi romanından uyarlandı. Hayranların merakla beklediği The Sandman, bu ayın en öne çıkan yapımlarından. Fantastik-korku türündeki dizide Tom Sturridge ve Gwendoline Christie rol alıyor.

The Sandman, Düşler Kralı Morpheus'un yıllarca süren tutsaklığın ardından, kendinden çalınanları bulup gücünü geri kazanmak için dünyalar arasında bir yolculuğa çıkmasını konu alıyor.
 

 

Ninja Kaplumbağalar'ın Yükselişi (Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles) : 5 Ağustos

2018 ve 2020 arasında iki sezon yayınlanan Ninja Kaplumbağalar'ın Yükselişi animasyon dizisine dayanan yeni film, bir kez daha Ninja Kaplumbağalar'ı Krang olarak bilinen uzaylı ırkıyla yüzleşirken gösterecek.
 

Leonardo, Raphael, Michelangelo, Donatello
Leonardo, Raphael, Michelangelo ve Donatello yeni bir filmle geri dönüyor (Netflix)

 

Gönül : 10 Ağustos 

Netflix'in beklenen Türkiye yapımı filmi Gönül'ün oyuncu kadrosunda Erkan Kolçak Köstendil, Hazar Ergüçlü ve Bülent Emin Yarar yer alıyor. Soner Caner'in yazıp yönettiği film, düğününde kemane çalan Piroz'a aşık olan Sümbül'ün töre kurallarına rağmen aşkının peşinden koşmasını anlatıyor. 

 

 
Locke & Key: 3. Sezon : 10 Ağustos

Fantastik drama dizisinin üçüncü ve son sezonunda Locke ailesi, anahtarları ele geçirmeyi aklına koymuş yeni bir şeytani düşmanla karşı karşıya kalıyor.
 

 
Day Shift : 12 Ağustos

Çocuğunun okul giderlerini ve diş tellerini karşılayacak parayı bir hafta içinde bulmak zorunda olan Los Angeleslı bir vampir avcısını anlatan filmde Jamie Foxx, Dave Franco ve Snoop Dog oynuyor.
 



Never Have I Ever - 3. Sezon : 12 Ağustos

The Office'in Kelly'si Mindy Kaling'in kaleminden çıkan Never Have I Ever, üçüncü sezonuyla Devi ve arkadaşlarının hayatını anlatmaya devam ediyor. 
 

Öyle veya Böyle (Look Both Ways) : 17 Ağustos

Riverdale yıldızı Lili Reinhart, romantik dram filmi Look Both Ways'le ilk kez bir Netflix filminde öne çıkıyor. Filmde Reinhart'ın canlandırdığı Natalie, üniversiteden mezun olmadan önce hayatının iki farklı gerçekliğe ayrıldığını görüyor. Biri onu Los Angeles'a taşınırken, diğerindeyse memleketinde hamile bir halde memleketinde kalıyor.
 


 
Fullmetal Alchemist The Revence of the Scar  : 20 Ağustos

Aynı isimli mangadan uyarlanan serinin devam filminde Elric kardeşler şimdiye kadarki en zorlu rakipleriyle, alnında büyük bir yara izi olan yalnız bir seri katille karşı karşıya geliyor.

 



Eğlenceli Tarih Dersleri (History 101) - 2. Sezon : 25 Ağustos 

Kısa ve eğlenceli mini belgesel serisinin yeni sezonunda ele anılacak bazı konular psikedelik uyuşturucular, silaha dönüştürülmüş lazerler ve şişe sular.
 

Boş Zaman (Me Time) : 26 Ağustos

Mark Wahlberg ve Kevin Hart'ın oynadığı filmde bir adam, eşi ve çocukları seyahate gidince yıllardır ilk kez kendine vakit ayırıyor ve parti meraklısı eski bir arkadaşıyla çılgın bir maceraya atılıyor. 
 

Netflix'ten bu ay ayrılanlar

Ağustosta Netflix'e pek çok yapım gelmekle birlikte anlaşması biten yapımlar platformdan ayrılıyor. Netflix'in en çok izlenen dizilerinden Rick and Morty'nin buradan ayrıldıktan sonra hangi platforma geçeceği bilinmiyor. Hulu'nun içerik kütüphanesine eklenen animasyon dizisinin Türkiye'de Disney+'a geçeceği tahmin ediliyor.

Bu ay Netflix'ten kalkacak içeriklerin tarihleri şöyle:

  • Davetsiz Misafir (The Intruder): 1 Ağustos
  • Kokain Sahili (Farina) : 3 Ağustos
  • Sin City : 4 Ağustos
  • Büyük Falso (Screwball) : 5 Ağustos
  • Rick and Morty : 12 Ağustos
  • Downtown Abbey : 14 Ağustos
  • Real Housewives of Beverly Hills : 16 Ağustos
  • Mr. Robot : 22 Ağustos

 

Independent Türkçe, What's on Netflix, Netflix

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU