Japonya'da denize gidenlere öfkeli yunustan uzak durmaları söylendi

Fukui'deki yetkililer plaja gidenlere yunuslara yaklaşmama uyarısı yaptı

Arşiv: Japonya, yüzücülere yunuslara uzaktan bakma uyarısı yapan levhalar yerleştirdi (AP)

Japonya'da birkaç kişinin yüzerken ısırılması üzerine plaja gidenlere yunuslara karşı dikkatli olma uyarısı yapıldı.

Fukui bölgesinde yunus ısırıklarıyla ilgili en az 10 olay bildirildi ve yetkililer, yerel plaj çevresine denize girenlere bu hayvanlara yaklaşmama uyarısının yapıldığı levhalar yerleştirmek zorunda kaldı.

Fukui'nin turizm departmanında çalışan Masaki Tasui'ye göre kent yetkilileri bir dizi saldırının ilk kez nisanda Koshino plajında görülen tek bir yunusun işi olduğunu söylüyor.

Asahi Shimbun gazetesi en son saldırının 40'lı yaşlarında bir adamın ısırıldığı ve elinin yaralandığı 24 Temmuz'da bildirildiğini aktardı.

Yerel basında çıkan haberlere göre plajın 9 Temmuz'da yaz için resmen açılmasından bu yana plajdakiler tarafından bunun gibi 10 olay kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sahildeki "Yunuslara asla dokunmayın" yazılı uyarı levhalarına ek olarak yetkililer, yunusları kıyı şeridinden uzak tutmak için ultrasonik dalgalar yayan ekipmanlar kurmayı planlıyor.

Masaki, "Yunusların, burnunun ucu ve sırt yüzgeci gibi bazı vücut kısımlarına dokunulmasından hoşlanmadığını biliyoruz" dedi.

Ayrıca, Koshino plajının yaklaşık 10 kilometre kuzeydoğusundaki, aynı kentin Takasu plajında da yunusların sığ sularda yüzerken görüldüğü bildirildi.

Fukui prefaktörlüğü polisi pazartesi günü sosyal medyada paylaştığı mesajda "Yunusların sevimli olduğu düşünülür fakat vahşi yunuslara dikkatsizce yaklaşırsanız ısırılabilir ve yaralanabilirsiniz" diye yazdı.

Nanao'daki Notojima Akvaryumu'nu yöneten deniz uzmanı Tetsuya Matsuoka, Asahi Shimbun'a şunları söyledi:

İnsanlar yunusların sevimli canlılar olduğu fikrine sahip fakat sonuçta onlar vahşi hayvanlar. Keskin dişleri olduğundan yunusların yanına yaklaşmamalı veya onlara dokunmamalısınız.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU