Texas Eyalet Üniversitesi'nde Harry Styles dersi açılacak

Derste Harry Styles'ın sanatının fan kültürüne etkisi işlenecek

Harry Styles, müziğinin yanında örnek gösterilen karakteriyle de kendinden bahsettiriyor (AP)

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Texas Eyalet Üniversitesi'nde dünyaca ünlü pop yıldızı Harry Styles'ı konu alan bir ders açılıyor.

Dijital tarih doçenti Louie Dean Valencia, üniversitenin 2023 Bahar döneminde “Harry Styles ve Ünlü Kültü: Kimlik, İnternet ve Avrupa Pop Kültürü” dersini vereceğini Twitter'da duyurdu. Ders, okulun tüm öğrencilerine açık ama onur programındakiler öncelikli olacak.

Yeni Zelandalı popüler kültür platformu S-it You Should Care About'a konuşan Valencia, Harry Styles'ın ve şarkıcının eski müzik grubu One Direction'ın büyük hayranı olduğunu söyledi.

Valencia, ders önerisinin 23 sayfa uzunluğunda olduğunu ve üniversitenin profesörleri tarafından çok sıkı bir incelemeden geçtiğini belirtti. 

Derste Harry'nin dünya sahnesine çıkmasından bu yana popüler kültürün son 12 yılda nasıl değiştiği tarihi bir bağlamda ele alınacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Valencia, derste fan ve internet kültürü, tüketim çılgınlığı konularına değinirken, öğrencilerin aynı zamanda Styles'ın sanatı, aktivizmi ve felsefesinden neler öğrenebileceğine dair bir perspektif sunulacağını ekledi.

“Öğrenciler Styles'ın müziğini ve filmlerini incelerken şarkıcının favori yazarları Haruki Murakami, Bethan Roberts ve Susan Sontag'ı da okuyacak” diyen Valencia, sözlerini şöyle sürdürdü:

Styles'ın tutkulu olduğu konular hakkında da bilgi sahibi olacaklar. Cinsiyetçilik, homofobi, ırkçılık, silah serbestisi gibi konularda perspektif edinecekler.

Valencia, dersin Styles'ın özel hayatı hakkında olmadığını vurguladı. Dersin öğrencilerin içinde yaşadığımız dünyayı daha iyi anlaması amacı güttüğünü belirten Valencia, şu ifadeleri kullandı:

Dersin amacı Harry Styles'ın ortaya koyduklarından yola çıkarak onun gözünden müziğini, sanatını ve umuyorum ki biraz da kendimiz hakkında bir şeyleri öğrenmemiz.

28 yaşındaki İngiliz sanatçı Harry Styles, müzik kariyerine erkek müzik grubu One Direction'la başladı. Styles, grubun dünyaca üne kavuşmasının ardından, 2017'de ilk solo albümünü çıkararak müzik hayatına tek başına devam etti. İkinci albümü Fine Line'la 4 Grammy'ye aday gösterilen Styles, Watermelon Sugar'la En İyi Pop Solo Performans ödülünü kazandı. 

Geçen ay üçüncü solo albümü Harry's House'u çıkaran Styles, Avrupa konser turnesine devam ediyor. Oyunculuğa da adım atan sanatçının sıradaki filmi Don't Worry Darling, Eylül 2022'de gösterime girecek. 


 

Independent Türkçe, Chron, S-it You Should Care About

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU