Barış Yarkadaş: 'İmamoğlu Davası'ndaki ilginç gelişme

“Ekrem İmamoğlu’nun davasına bakan hakimin tayinini çıkardılar. Hakim Bey, Samsun’da görevlendirildi”

Fotoğraf: Reuters

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada “ilginç gelişmeler” yaşandığını söyledi. Yarkadaş’ın aktardığına göre davaya bakan Hüseyin Zengin’in tayini çıkarıldı ancak hakim, görev yerinin değiştirilmesini istemedi.

Yarkadaş, bugünkü köşe yazısında hukukçu bir kaynağının “Ekrem Bey’in davasına bakan hakimin tayinini çıkardılar. Hakim Bey, Samsun’da görevlendirildi. Hakim Bey bu tayini istemiyormuş. Ancak buna rağmen, duruşmadan iki hafta sonra, 19 Haziran 2022 tarihli kararname ile görev yeri değiştirilmiş” dediğini yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hüseyin Zengin’in Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) başvurarak mevcut görevinde kalmak istediğini ilettiğini ifade eden Yarkadaş, şunları yazdı:

Dün gün boyunca Hakim Hüseyin Zengin’e ulaşmaya çalıştım. İddiaları doğrulatabilmek için kendisiyle konuşmak istedim. Ancak bendeki telefon numarası sürekli kapalıydı.

Zengin’e ulaşamayınca Anadolu Adliyesi’nde görev yapan kaynaklarımı aradım. Onlar da yukarıdaki ifadelere benzer iddiaları dile getirerek davanın seyrinin ilginç bir hal aldığını belirttiler.

Bilindiği üzere TBMM’de yapılan son seçimlerde CHP ve İYİ Parti de HSK’ya 3 temsilci yolladı. Her iki partinin HSK’ya yolladığı hukukçular acaba bu gelişmeler karşısında ne yapıyor?

Eminim ki; bu yazı yayımlandıktan sonra Adalet Bakanlığı bir açıklama yapacak ve “Tayin, doğal seyri içinde gerçekleşmiştir’’ diyecek.

Ancak Hakim Zengin’in yakın çevresine tayin beklemediği ve görev yerinde kalmak istediğini söylemesi ise meselenin boyutunu değiştiriyor.

Yazının tamamını BURADAN okuyabilirsiniz.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU