Diyanet yemekhanesinde ücretler personelin kademesine göre değişiyor: Başkan, işçiden ucuza yemek yiyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dahil olmak üzere başkan yardımcıları ve genel müdürler, yemek ücreti olarak 12 lira 25 kuruş ödüyor. Bu ücret, daire başkanları için 10 lirayken, daimi işçi kadrosundaki temizlik ve güvenlik personeli içinse 15 lira

Fotoğraf: AA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dahil olmak üzere başkan yardımcıları ve genel müdürler, yemek ücreti olarak 12 lira 25 kuruş ödüyor. Bu ücret, daire başkanları için 10 lirayken, daimi işçi kadrosundaki temizlik ve güvenlik personeli içinse 15 lira.

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, Yemekhane Yönetim Kurulu’nun kararına göre, güvenlik ve temizlik personeli gibi daimi işçi statüsünde bulunan işçilerin, Erbaş’tan başlayarak tüm Diyanet personelinden daha pahalıya yemek yediği ortaya çıktı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buna göre, güvenlik ve temizlik personelinin yemekhanede bir öğün için ödediği ücret, 2022’de 11 liradan 15 liraya yükseldi. Bu personel, 2022’nin ilk 6 ayında her gün bu ücreti ödedi. Ancak arasında Erbaş, yardımcıları ve genel müdürlerin yer aldığı, göstergesi 4800’den yüksek olan tüm personel, 2022 başından itibaren yemek için 12 lira 25 kuruş ödüyor. Daire başkanları yemek için yalnızca 10 lira veriyor. Müfettişlerin, Diyanet İşleri uzmanlarının ödediği ücret 9 lira 40 kuruşken, şube müdürleri, bilgisayar programcılarının ödediği ücret ise 9 lira. Döner Sermaye İşletme Müdürü, başkanlık müşaviri, hukuk müşaviri, mühendisler, daire doktorları da yemek ücreti olarak 10 lira veriyor. 

 İşçiler, “İdare, işçi haklarını gözetmiyor” değerlendirmesinde bulunurken, konunun iletildiği bir Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı’nın “İşçiler benden pahalıya mı yiyiyor?” dediği öğrenildi. 

 

 

Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU