İBB Başkanı'ndan "Ekrem İmamoğlu nerede" sorusuna yanıt

"Sabaha karşı 03.30’dan itibaren yağışı takip ettim, ekipleri yönettim"

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehirde yaşanan sel felaketi sırasında nerede olduğu sorusuna yanıt verdi.

Dün İstanbul’da yaşanan yoğun yağışın ardından sosyal medyada “Ekrem İmamoğlu nerede” etiketiyle binlerce paylaşım yapıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu, Twitter’dan paylaştığı mesajda Kurban Bayramı’nın ilk gününde yaşanan yağışın sıradışı olduğunu ifade ederek şunları yazdı:

Bayram günü ikindi saatlerinde ailemle il dışındaydım. Sabaha karşı 03.30’dan itibaren yağışı takip ettim, ekipleri yönettim. 3 binden fazla emekçi ve yöneticilerimle koordine olduk. İstanbul sıradışı bir yağışı az sorunla atlatmıştır. Tüm hemşehrilerime huzurlu bayramlar dilerim.

"Bayramda bile huzursuzluk çıkarmak isteyenler de yok değil" diyen İmamoğlu, "Onları seçimlerden beri sağduyuya davet ediyorum, yılmadan da edeceğim. Ülkemizin ve İstanbulumuzun kavga ve kötülüğe değil, hizmet ve dayanışmaya ihtiyacı var. İBB hizmete ve dayanışmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu ayrıca şu bilgileri paylaştı:

İstanbul’a bir gecede, ortalama Temmuz yağışının 5 katı yağış düştü. 3.179 personelimiz olağanüstü yağışın yarattığı sorunlara müdahale ettti. Şu an 360 personelimiz sadece Haramidere’de çalışmaya devam ediyor. 3 yıldır altyapı çalışması yaptığımız hiçbir noktada sorun yaşanmadı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU