İYİ Parti'den MHP'ye yanıt: Bu fitnelere kulak asmayız

"Biz bu ittifakın kesinlikle sürmesinden yanayız"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Mevlüt Karakaya’nın “Meral Akşener, 6’lı masadan ayrılacak” iddiasına İYİ Parti’den yanıt geldi. Partinin grup başkanvekili Erhan Usta, Karakaya’nın iddiasını yalanlayarak MHP'li ismin “fitne çıkarmaya çalıştığını” belirtti.

Siyasi partiler Kurban Bayramı'nın ikinci günü bayramlaşma programları çerçevesinde birbirlerini ağırlamayı sürdürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti ile bayramlaşan MHP Genel Başkan yardımcısı Mevlüt Karakaya yaptığı açıklamada, “(İYİ parti lideri Meral Akşener) Büyük bir ihtimalle o yapıdan (altılı masa) ayrılacak diye söylentiler var” dedi. 

Cumhuriyet’in haberine göre İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, "Fitne çıkartılmaya çalışılıyor, bu fitnelere de hiçbir şekilde kulak asmayız" ifadelerini kullandı. Usta'nın verdiği yanıt şu şekilde:

Cumhur İttifakı tabii 6'lı masa dağılsın istiyor. Ama biz 6'lı masanın bu ülkenin geleceği açısından önemini biliyoruz. 6'lı masanın mutlak süratle sürmesi gerektiğine inanan bir siyasi partiyiz. Fitne çıkartılmaya çalışılıyor, bu fitnelere de hiçbir şekilde kulak asmayız. Bu ittifakın, özellikle de ülkenin güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş konusunda bir kararlılığı var. Bu kararlılık, 6'lı masa olarak sembolleşti. Biz bu ittifakın kesinlikle sürmesinden yanayız.

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU