Ricky Gervais'in adı memleketindeki bir çöp kamyonuna verildi

"Bundan daha büyük onur var mı?"

Ricky Gervais'in yapımcılığını üstlendiği The Office'in Amerikan versiyonu hem Altın Küre hem de Emmy kazanmıştı (Kolaj: Reuters / Twitter)

Britanyalı komedyen Ricky Gervais, adının doğduğu yerdeki bir çöp kamyonuna verilmesinden onur duyduğunu söyledi.

Birleşik Krallık'ın Berkshire bölgesindeki Reading'de yer alan Reading Borough Belediyesi'nin yeni çöp kamyonlarına isim verilmesi için başlattığı yarışma 1 Temmuz'da tamamlandı.

Oylamaya katılan Reading sakinleri, dünyaca ünlü komedyen Rick Gervais'in adının bölgede hizmet veren bir çöp kamyonunda kullanılmasını kararlaştırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gervais, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, üzerinde "Ricky Gerwaste" yazan çöp kamyonunun fotoğrafını koyarak "Doğduğunuz yerin adınızı bir çöp kamyonuna vermesinden daha büyük bir onur var mı?" diye yazdı.

Belediye yetkilileri, resmi hesap üzerinden Gervais'in gönderisine yorum yaparak, "Kazanan çöp kamyonu adlarını haftaya açıklayacaktık fakat Ricky Gervais bizden önce davrandı" ifadelerini kullandı. Gervais'inkine ek olarak 5 ismin daha açıklanacağı bildirildi.

Altın Küre ödüllü komedi dizisi The Office'in Birleşik Krallık versiyonunda David Brent karakterini canlandıran Gervais'in hayranlarından biri, "Bu 300 BAFTA ödülünden daha iyi" derken, bir başkası da "Üzerinde adınızın yazdığı bir çöp kamyonu varsa başarılı olmuşsunuz demektir" ifadelerini kullandı.
 


Reading Borough Belediyesi, 2018'de de Kate Winslet'ın adını "Kate Binslet" şeklinde bir çöp kamyonuna vermişti.

Gervais, 24 Mayıs'ta Netflix'te yayına giren SuperNature gösterisindeki şakalarında trans kişileri hedef alarak saldırgan söylemler kullandığı gerekçesiyle eleştiri toplamıştı.

LGBTQ+ haklarını savunan ABD merkezli sivil toplum örgütü GLAAD, Gervais'in ifadelerini "Şaka kılığına sokulmuş tehlikeli ve trans düşmanı ağır sözler" diye nitelemişti.

Komedyen ise şakalarını savunarak, "Bunları tabu konuların korkutucu şeyler olmamasını sağlamak için yapıyorum" demişti.



Independent Türkçe, NME, Get Reading

DAHA FAZLA HABER OKU