Japonya'da akvaryum daha ucuz balıklara geçince penguenler yemeyi kesti

"Alışık olmadıklarını görebiliyorsunuz"

Akvaryum yetkilisi, penguenlerin genellikle yediği aji balıklarının fiyatlarının mayısta yüzde 20-30 arttığını söyledi (ANN News)

Japonya'da bir akvaryum enflasyon nedeniyle daha ucuz mama almaya başladı fakat penguenler bunları yemek istemedi.

Başkent Tokyo'nun güneyindeki Kanagawa prefektörlüğünde yer alan Hakone-en Akvaryumu, mayıstan beri maliyetleri azaltmak için hayvanları beslerken daha ucuz besinler kullanıyor.

Fakat genelde Japonya'nın karagöz istavriti olan aji balığıyla beslenen penguen ve susamurlarından bazıları daha ucuz mavi uskumruyu yemek istemedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hakone-en'in yöneticisi Hiroki Shimamoto, "Gagalarının içine alsalar bile gidip tükürüyorlar" dedi.

Shimamoto, yılın başından beri akvaryumun masraflarının yüzde 20 oranında arttığını söylerken, yemeklere ne kadar harcandığına dair bilgi paylaşmadı.

Yetkili, bazı bölgelerde ışıkları kapatmak ve akvaryumların filtreleme sistemlerinin temizliğini hayvanlara zarar vermeyecek şekilde azaltmak durumunda kaldıklarını söyledi.

Shimamoto, penguenlere ve 5 foka mayısta ucuz balık vermeye başladıklarını, bu dönemde ucuz balığın hayvanların besinlerinin sadece yüzde 10'unu oluşturduğunu belirtti.

Vakit geçtikçe kemer sıkmak zorunda kaldıklarını söyleyen yetkili, haziran itibarıyla hayvanların besinlerinin yüzde 30 ila 40'ının ucuz balıklardan oluştuğunu ifade etti.
 


Shimamoto, "Hayvanların tat bakımından ciddi bir fark algıladığını zannetmiyorum fakat alışık olmadıklarını görebiliyorsunuz" dedi.

Yetkili, ucuz yemekleri yemek istemeyenlerin aç kalmasına izin vermediklerini belirterek, "Yeni balıkları yemeyi reddedenlere eskiden yediklerini veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Japonya'da enflasyon, Kovid-19 ve Rusya - Ukrayna savaşının etkileriyle yaşanan küresel ekonomik kriz nedeniyle rekor seviyede artış göstermişti.

Ülkedeki çekirdek tüketici enflasyonu nisanda 7 yıldır ilk kez Japonya Merkez Bankası'nın yüzde 2 hedefini aşarak yüzde 2,1'e çıkmıştı.



Independent Türkçe, Vice, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU