Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki, Davutoğlu'yla program yaptığı için işten çıkarıldı

Deneyimli gazeteci Yavuz Oğhan, RS FM'deki programının sonlandırıldığını "Türkiye'de hiçbir iyi iş cezasız kalmaz" diyerek duyurdu

Fotoğraf: Twitter / @ismailsaymaz

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün Yavuz Oğhan, Akif Beki ve İsmail Saymaz'la yaptığı program, üç deneyimli gazetecinin işine mâl oldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bidebunuizle" adlı Youtube kanalından yayınlanan üç saatlik mülakatın ardından Radyo Sputnik'te (RS FM) haftaiçi hergün 17.30 - 19.00 arasında yayınlanan Yavuz Oğhan'dan "Bidebunudinle" programı ve Oğhan'la birlikte Akif Beki ile İsmail Saymaz'ın haftada iki gün yayınlanan "Söylemesi Bizden" programları yayından kaldırıldı. 

Rusya'nın resmi haber ajansı Sputnik'e bağlı Radyo Sputnik'teki programının sonlandırıldığını "Türkiye’de hiç bir iyi iş cezasız kalmaz" diyerek Twitter hesabından duyuran Oğhan'ın paylaşımı şöyle: Türkiye’de hiç bir iyi iş cezasız kalmaz, dün Davutoğlu ile mülakat yaptık bugün programlarımız bitti, üstelik yayını kendi YouTube kanalımızdan yaptığımız halde, #bidebunudinle ile @makifbeki ve @ismailsaymaz'la yaptığımız #söylemesibizden artık RS FM’de değil

Programın editörleri de işten çıkarıldı

Oğhan, Beki ve Saymaz'ın yanı sıra Yavuz Oğhan'ın "Bidebunudinle" adlı programında çalışan editörler Duygu Öztürk ve Cem Dişbudak'ın da görevine son verildi. 

Saymaz ve Beki'den 'SETA Raporu' vurgusu

Konuyla ilgili olarak Akif Beki de Twitter hesabından Oğhan'ın tweetini paylaşarak şu ifadeleri kullandı: 

Ben 'SETA raporu' diyeyim, gerisini siz anlayın. Bu kaçıncı tur, biz kovulmaktan sıkıldık hedef gösterenler kovdurmaktan sıkılmadı.


Akif Beki'nin yanı sıra İsmail Saymaz da Twitter'dan yaptığı paylaşımda, SETA raporuna değindi. Saymaz, "SETA raporunun “gereği” yapıldı. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile söyleşi yaptığımız için RS FM, Yavuz Oğhan ve Akif Beki ile birlikte hazırladığımız ‘Söylemesi Bizden’ programını sonlandırdı" ifadelerini kullandı.


Davutoğlu: Üzüntü duydum, her kapıyı kapatsalar da biz açacağız

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, gazetecilerin işine son verilmesinden üzüntü duyduğunu belirtti. Davutoğlu, "Dün benimle mülakat gerçekleştiren üç basın mensubu, @yavuzoghan @makifbeki ve @ismailsaymaz ‘ın programlarına son verilmesinden büyük üzüntü duydum. Kendileri sadece gazetecilik yaptılar. Bu kararın hiç bir izahı yok. Her kapıyı kapatsalar da biz yeni kapı açacak, susmayacağız." dedi.

Zafer Arapkirli veda etti

Gazeteci Zafer Arapkirli, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile RS FM ile yollarının ayrıldığını duyurdu.

Arapkirli daha önce yaptığı açıklamada, "RS FM'in bugün gelmiş olduğu prestijli konumda en büyük katkılardan birine sahip olan sevgili meslektaşım Yavuz Oğhan'ın iki programının da kaldırıldığını üzüntüyle öğrendim. Özgür, yani gerçek gazeteciliğin önemli bir kaybının ilanıdır" demişti.

Genel Yayın Yönetmenliği koltuğunda Mahir Boztepe'nin oturduğu Sputnik ve Radyo Sputnik, Yavuz Oğhan'ın programlarıyla sık sık ödül alıyordu. Oğhan, RS FM'de 4 yıldır Bidebunudinle programını yapıyordu. Ses getiren yayınlara imza atan Oğhan, yaptığı programlarla, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sedat Simavi Ödülü, Türkiye Eczacılar Birliği En İyi Radyo Programı Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği En İyi Radyo Programı Ödülü ve Mimarlar Odası En İyi Radyo Programı Ödülü'ne layık görülmüştü.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU