Destici: Dış politika milli bir meseledir

"CHP'si, İYİ Partisi, öbürü, beriki sanki Türkiye'nin hiçbir talebi yerine getirilmemiş, bunların üyeliklerine onay verilmiş, imza atılmış gibi bir algı oluşturuyorlar"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi / Fotoğraf: AA

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik başvurularına değinirken, "CHP'si, İYİ Partisi, öbürü, beriki sanki Türkiye'nin hiçbir talebi yerine getirilmemiş, bunların üyeliklerine onay verilmiş, imza atılmış gibi bir algı oluşturuyorlar. İç politikada bunu yapıyorsunuz ama dış politika mili bir meseledir. Burada herkesin tarafı Türkiye Cumhuriyeti ve hükümeti olmak zorunda" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993 akşamı teröristlerce öldürülen 33 sivile rahmet diledi.

"Başbağlar'da yaşananları aydınlatmak, Türkiye Cumhuriyeti'nin millete karşı ödemesi gereken borçlarından biridir"

Madımak'ta yaşanan provokatif hadiseleri de kabul etmediklerini, ölenleri rahmetle andıklarını açıklayan Destici, "Başbağlar'da yaşananları bütün yönleriyle aydınlatmak, katliamın faillerini bulup cezalandırmak, Türkiye Cumhuriyeti'nin millete karşı ödemesi gereken borçlarından biridir" ifadesini kullandı.

"İmza atılmış gibi bir algı oluşturuyorlar"

Destici, muhalefet partilerinin Madrid'de gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi sonrasında İsveç ve Finlandiya'nın anında NATO'ya kabul edildiği şeklinde algı oluşturduğunu savundu.

Bu ülkelerin sadece üyelik başvurularının kabul edildiğini belirten Destici, "Türkiye ile ortak bir metin imza altına alındı. Bu metindeki şartlar yerine getirilirse Türkiye üyeliklerine müsaade edebilir. CHP'si, İYİ Partisi, öbürü, beriki sanki Türkiye'nin hiçbir talebi yerine getirilmemiş, bunların üyeliklerine onay verilmiş, imza atılmış gibi bir algı oluşturuyorlar. İç politikada bunu yapıyorsunuz ama dış politika mili bir meseledir. Burada herkesin tarafı Türkiye Cumhuriyeti ve hükümeti olmak zorunda" diye konuştu.

"13 yıl önceki Urumçi katliamında hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum" ifadelerini kullanan Destici, Çin'in, Doğu Türkistan'ın dünya ile iletişimini kestiğini söyledi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU