Davutoğlu: Nurettin Canikli'nin malvarlığı araştırılsın

"'Ben suçsuzum' demesinin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Hele iktidardaysa hiç yoktur. Çünkü kim araştıracak"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu(solda), AK Parti Gwnel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'ye(sağda) hakkındaki iddiları için Meclis Araştırması istemesi çağrısında bulundu / Kolaj: Independent Türkçe

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin malvarlığının araştırılması için Meclis'e çağrıda bulundu. Davutoğlu, "Ben suçsuzum demesinin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Hele iktidardaysa hiç yoktur. Çünkü kim araştıracak" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Youtube kanalındaki Ankara Masası kanalının Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, adı yolsuzluk iddialarında geçen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin malvarlığının araştırılması için çağrıda bulundu.

"Yaşayan tüm başbakanların, cumhurbaşkanlarının malvarlığı araştırılsın"

Kendi malvarlığının araştırılması için de hazır olduğunu belirten Davutoğlu, "Ben buradayım, Meclis'i davet ediyorum bütün malvarlığım araştırılsın. Ama benimle birlikte yaşayan tüm başbakanların, yaşayan cumhurbaşkanların, yaşayan ekonomi bakanlarının, yaşayan özelleştirme başkanlarının, yaşayan TMSF yöneticilerinde, BDDK yöneticilerinin de hepsinin malvarlığı araştırılsın. Kendisine güvenin öyle demesi lazım" ifadelerini kullandı.

"'Suçsuzum' demesinin hiçbir kıymeti yok"

Canikli'ye de çağrıda bulunan Davutoğlu "Sayın Canikli'nin öyle demesi lazım. Yolsuzluk varsa benim, birinci, ikinci derece akrabalarımın hepsinin malvarlığı araştırılsın der. O zaman 'Canikli doğru yaptı' derim. Ama bunu demeden 'ben suçsuzum' demesinin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Hele iktidardaysa hiç yoktur. Çünkü kim araştıracak" diye konuştu.

"Berat Albayrak'ın huzurunda imza atmış"

AK Parti'den ayrılış sürecinde Numan Kurtulmuş ile yaşandığı bir diyaloğu da paylaşan Davutoğlu şunları söyledi:

Başbakan vekili Numan Kurtulmuş, uçaktan indim yolda Binali Yıldırım'da benimle birlikte uçaktaydı. Uçaktaki odama çağırdım. "Binali bey ne olup bittiğini biliyorum. Yapmayın, ülkeye zarar verirsiniz yapmayın" dedim. Partiye zarar verirsiniz. Gece saat 3, Katar'dan Ankara'ya geliyoruz uçaktayız. Bakın dedim 'ne yapmaya çalıştığınızı görüyorum, yapmayın' dedim. 'Sayın Cumhurbaşkanı ile arama da girmeyin, yapmayın yarın MYK toplantısı var orada kriz çıkarmayın' dedim. 'Olur mu başbakanım böyle şey olmaz' dedi. İndim başbakan vekili olarak bıraktım. 'Sayın Numan Kurtulmuş bilmem gereken bir şey var mı?' dedim. 'Hayır efendim her şey normal' dedi. Saat 04.30 konuta gittim hiç uyumamışım gece. Bir gün önce de hiç uymamışım. Saat 08.30'da bu imzalarla ilgili net bilgi geldi. Daha sonra Numan Bey, benden özür dilediğinde kendisine sordum. 'Nasıl bana bir şey yok' dedin. Meğer bana 'bir şey yok' dediğinden iki saat önce Berat Albayrak'ın huzurunda imza atmış

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU