Vatansever Cephe faşist sembollerin yer aldığı bayraklarla Boston'da yürüdü

Belediye Başkanı, yürüyüş için "iğrenç" dedi

Nefret grubu, sene başında "Güçlü Aileler Güçlü Uluslar Yaratır" yazılı pankartla kürtaj karşıtı bir yürüyüşe katılmaya çalışarak gündem olmuştu (AP)

Vatansever Cephe (Patriot Front) grubundan yaklaşık 100 maskeli beyaz üstünlükçü, cumartesi Boston şehir merkezinde yürürken görüntülendi.

Birörnek üniformalar giyen ve yüz maskeleri takan göstericiler, üzerinde faşist semboller yer alan kalkanlar ve bayraklar taşıdı.


Boston Belediye Başkanı Michelle Wu, yaptığı açıklamada "Beyaz üstünlükçü grupların iğrenç, nefret dolu eylemleri ve sözleri bu şehirde hoş karşılanmıyor. Özellikle bu kadar çok hakkımızın saldırı altında olduğu bir anda, bağnazların gözdağı vermesini normalleştirmeyeceğiz" dedi:

Bu hafta sonu, özgürlüğün beşiği olarak Boston'ın mirasını anarken, bu özgürlükleri herkes için genişletmek ve Boston'ın herkesin şehri olmasını sağlamak üzere devam eden mücadeleyi kutluyoruz.

Polis telsizlerine göre, yürüyüşe katılanlar saat 12.30 sularında bölgeye ulaştı ve kiralık bir kamyondan teçhizat indirmeye başladı.

The Boston Herald'ın haberine göre göstericilerden biri, izleyenlerden birine "Gerçekten güvenlik istiyorsanız, bunu elde edeceksiniz. Ama başka bir şey alamazsınız" dedi.

Grup, yaklaşık bir saat bölgede kaldıktan sonra dağıldı ve toplu taşımayla bölgeden ayrıldı.

Yürüyüşçülerin taşıdığı bayraklar arasında baş aşağı Amerikan bayrakları, Mussolini döneminin faşist sembolleri ve Amerika Birleşik Devletleri'nin başlangıçtaki 13 kolonisini temsil eden 13 yıldızlı bir bayrak da yer alıyordu.

Nefret gruplarını takip eden İftira ve İnkârla Mücadele Birliği'ne (ADL) göre, "2019'dan bu yana Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan beyaz üstünlükçü propagandanın büyük çoğunluğundan Vatansever Cephe sorumlu."

ABD'nin en görünür beyaz üstünlükçü gruplarından olan Vatansever Cephe tüm ülkede, yerel 'ani gösterilere' katılıyor.

Geçen ay, yetkililerin kendilerini bir LGBT+ Onur etkinliğinde karışıklık çıkarmaya çalışmakla suçlaması üzerine grubun üyesi olduğu iddia edilen 31 kişi Idaho'da tutuklanmıştı.

Teksas merkezli nefret grubunun üyeleri, ocak ayında "Güçlü Aileler Güçlü Uluslar Yaratır" yazılı bir pankartla Şikago'daki kürtaj karşıtı bir yürüyüşe katılmaya da çalışmıştı.

Vatansever Cephe'nin lideri Thomas Rousseau, 2017'de Charlottesville'de düzenlenerek kötü şöhret kazanan Neonazi mitinginde Öncü Amerika (Vanguard America) adlı başka bir gruba liderlik etmişti.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU