Prof. Müftüoğlu: Yeni dalga kapıda

“Maskeler geri gelir mi? Önümüzdeki kış zor mu geçecek? Hatırlatma dozu aşılarını hemen mi yaptıralım, yoksa sonbahara mı bırakalım?”

Fotoğraf: AA

Prof. Osman Müftüoğlu, yeni tip koronavirüste (Kovid-19) yeni bir dalganın geldiğini söyledi.

Müftüoğlu, Hürriyet’te kaleme aldığı köşe yazısında eşi Özlem Türeci ile birlikte Biontech aşısını geliştiren Uğur Şahin’in “Kovid-19’da yeni bir dalga muhtemelen kapıda. Üstelik bu dalganın zararsız olacağına dair elimizde net ve açık bir garanti de yok. Bu yüzden yeni bir dalgaya karşı hazırlıklı olmalıyız” şeklindeki açıklamasını hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şahin’e hak verdiğini ifade eden Müftüoğlu, şunları yazdı:

Peki, Uğur Hoca haklı mı? Bana sorarsanız kesinlikle haklı. Ayrıca rakamlar da onu doğruluyor. Mesela İngiltere’de, Fransa’da vaka artış rakamları yüzde 20’leri çoktan geçti, diğer ülkelerde de durum pek farklı değil. Portekiz’den, İspanya’dan, Amerika’dan, İsrail’den de benzer rakamlar geliyor. Fransa’da toplu taşımada, İsrail’de kapalı alanlarda maske takma uyarıları yapıldı. Özetlemek gerekirse hepimizin aklında son günlerde aynı sorular var: Maskeler geri gelir mi? Önümüzdeki kış zor mu geçecek? Hatırlatma dozu aşılarını hemen mi yaptıralım, yoksa sonbahara mı bırakalım?... Kısacası COVID-19 yeniden ve çaktırmadan yavaş yavaş gündemimize bir kez daha giriyor.
 

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU